fbpx
sâmbătă, 13 august 2022
Informația fără granițe


Român întors din străinătate amendat cu 1.000 de lei pentru că nu a respectat carantina

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Știri - marți, 7 septembrie 2021 Etichete: , , ,

Un tânăr român în vârstă de 26 de ani, din comuna Căianu Mic, județul Bistrița-Năsăud, a fost amendat cu 1.000 de lei pentru că nu a respectat carantina la întoarcerea în țară din străinătate.

În cursul serii de luni, 6 septembrie, tânărul, pentru care a fost impusă carantina la domiciliu în urma revenirii din străinătate, nu a fost găsit la domiciliu, motiv pentru care a fost amendat de poliţişti cu 1.000 de lei.

Categoriile de persoane care intră în carantină sunt următoarele:

  • Persoane care sosesc din zone în care riscul epidemiologic este ridicat, pe baza datelor epidemiologice transmise la nivel național, european și internațional de către organismele competente în domeniu;
  • Persoanele care au intrat în contact direct cu cel puțin o persoană confirmată cu o boală infectocontagioasă.

Persoanele care vin în România din țările considerate zonă roșie intră în carantină dacă nu sunt vaccinate anti-Covid.

- Continuarea articolului după publicitate -

Sunt scutiți de carantină copiii cu vârste mai mici de 3 ani și cei cu vârste între 3 și 16 ani dacă au un test COVID negativ. Sunt de asemenea scutiți de carantină cei care stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Persoanele care vin din țări considerate zonă galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate sau prezintă un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi