sâmbătă, 24 februarie 2024
Informația fără granițe


Român condamnat în UK pentru furt: „Îmi pare foarte rău pentru ce am făcut. Dumnezeu știe că am un suflet bun”

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 19 mai 2023 Etichete: , , , , ,

Petru-Andrei Strut, un tânăr de naționalitate română în vârstă de 22 de ani, a pledat vinovat joi, 18 mai, la Tribunalul din Nottingham (Anglia) pentru tentativa de furt al unor articole de încălțăminte dintr-un magazin TK Maxx din localitatea Giltbrook (Nottinghamshire). „Îmi pare foarte rău pentru ceea ce s-a întâmplat. Merit să plătesc ceea ce datorez”, a spus el în fața judecătorului.

Petru-Andrei Strut. Foto: Nottinghampost

După cum relatează publicația locală Nottinghamshire Post, Strut a fost văzut intrând în magazin pe 30 ianuarie, puțin înainte de ora 13:00.

Annelli Pritchard, procurorul acestui caz a precizat că un angajat de la TK Maxx l-a văzut pe inculpat pe camerele de supraveghere CCTV „colectând diverse articole de încălțăminte” în valoare de 407,94 lire sterline.

În consecință, el a fost „dus într-o cameră” pentru control, a declarat procurorul instanței. Pantofii din coșul suspectului nu mai aveau etichetele de securitate aferente produselor respective, acestea fiind îndepărtate de tânărul care a fost arestat pe loc.

Prezent în fața instanței joi, 18 mai, Strut i-a mărturisit judecătorului de district, Leo Pyle: „Îmi pare foarte rău pentru ceea ce s-a întâmplat. Merit să plătesc ceea ce datorez. Săptămâna trecută am început să lucrez și mă descurc din punct de vedere financiar”.

Conaționalul nostru a fost condamnat la opt luni de închisoare cu executare și alți doi ani cu suspendare. De asemenea, a fost obligat să plătească o suprataxă de 85 de lire sterline și cheltuieli judiciare de 154 de lire sterline.

După pronunțarea sentinței, Strut a dezvăluit pentru Nottinghamshire Live în limba sa maternă: „Am venit în Marea Britanie din România în 2019 pentru muncă. Sunt gata să las totul în urmă și să o iau de la capăt, vreau să stau departe de necazuri. Vreau să fiu fericit”.

„Nu eram în starea sufletească potrivită. Acum am un loc de muncă, lucrez ca șofer de livrare”, și-a justificat fapta tânărul care este rezident în orașul Derby (Derbyshire).

„Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru această sentință. El (Dumnezeu) știe că am un suflet bun. Sunt foarte recunoscător pentru asta, deoarece mi-a dat un semn de care aveam nevoie, că trebuie să-mi schimb felul de viață”, a adăugat Strut.

În timp ce pronunța sentința, judecătorul Pyle a precizat: „Din documentație reiese clar că aceasta a fost o misiune de furt din magazine în care ai fost implicat nu doar tu, ci și alte persoane. Aceasta a fost o activitate de grup”.

Judecătorul a subliniat că a luat în considerare pledoaria de vinovăție a lui Strut și „dosarul său ușor”, apoi a continuat: „Astăzi (18 mai) te voi elibera acasă. Va fi o pedeapsă de opt luni de închisoare, cu suspendare pentru doi ani”.

În final, judecătorul i-a spus tânărului că va exista o interdicție de a intra în orice magazin TK Maxx din Nottinghamshire și Derbyshire timp de doi ani. „Îți anunți prietenii că ești supus acestui ordin”, a încheiat el.