joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Român condamnat pentru omor în marea Britanie. A ucis un om, apoi a făcut semnul victoriei

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Din diaspora Știri - vineri, 5 august 2022 Etichete: , , , , , , ,

Alin Zaharia, un tânăr de naționalitate română, în vârstă de 27 de ani, a fost condamnat recent la 5 ani și jumătate de închisoare în Anglia, după ce l-a lovit cu pumnul pe Gary Clark, un bărbat singuratic în vârstă de 40 de ani, din orașul britanic Grays, comitatul Essex, pe 30 noiembrie 2020.

După ce a căzut pe spate, victima s-a lovit cu capul de asfalt și a murit datorită unei fracturi de craniu. Joi, 4 august, Tribunalul Basildon, prin judecătoarea Samantha Leigh, l-a condamnat pe român la cinci ani și jumătate de închisoare, informează Mirror.

Inițial, agresorul și-a ridicat brațele în semn de victorie după ce l-a doborât pe bărbat dintr-o singură lovitură, dar apoi i-a întrebat pe prieteni: „Ce-am făcut?” și în jur de miezul nopții a sunat la 999  și a spus operatorului că l-a găsit întâmplător pe Gary, întins pe trotuar, cu capul plin de sânge.

În realitate, Alin Zaharia l-a întâlnit de fapt pe Gary, pe drum, în timp ce era cu un grup de prieteni. După o ceartă între prietenii săi și britanic, Alin Zaharia s-a apropiat și l-a lovit cu pumnul în față, în ciuda faptului că Gary nu reprezenta nicio amenințare pentru el. Bărbatul englez a căzut pe spate și s-a lovit cu capul de asfalt. Astfel, a ajuns să sufere o fractură de craniu și o leziune gravă a creierului, decedând la locul incidentului.

Ulterior, Alin a fost arestat sub suspiciunea de crimă, iar acuzația a fost ulterior schimbată în omucidere din culpă. El a negat infracțiunea și a fost judecat la Tribunalul Basildon, unde juriul l-a găsit vinovat. Judecătoarea Leigh a precizat: „Este un caz tragic de omucidere din culpă. Gary Clark avea 40 de ani la momentul morții sale și un fiu pe care îl iubea profund.”

„Pe 30 noiembrie 2020, de la începutul serii până la miezul nopții, a stat în fața magazinelor sale locale, așa cum făcea deseori, sorbind dintr-o doză de băutură. Era în mod clar un singuratic care își vedea de treburile lui. Era o persoană tăcută și nu crea probleme de niciun fel. Fără avertisment, te-ai așezat înaintea lui și l-ai lovit în față. Te-ai întors către grupul din spatele tău cu brațele ridicate ca într-un fel de gest de victorie. Ai sunat la 999 și ai mințit operatorul, ai spus că nu știi ce s-a întâmplat cu bărbatul și că ai dat peste el pe drum.”

În sprijinul acuzatului, Ashity Ollennu a spus că Alin a acceptat verdictul juriului și că el a venit inițial din România în Marea Britanie pentru a-și „îmbunătăți viața” și că acțiunile sale din seara tragediei au fost „pripite”.

Avocatul apărării a adăugat: „A rămas la fața locului și a sunat la ambulanță, a încercat să ajute, a manifestat un grad de remuşcare și a arătat că a fost foarte afectat. El va purta asta cu el pentru tot restul vieții sale, această acțiune neintenționată care a provocat moartea unui om. Îi pare foarte rău pentru acțiunile pe care le-a luat în acea zi. Se va căi pentru tot restul vieții sale, revenind la genul de persoană care, până la acel eveniment, este și a fost”. Judecătorul Leigh l-a condamnat pe Alin, care s-a străduit cu greu să-și rețină lacrimile, la cinci ani și jumătate de închisoare pentru omucidere din culpă.