sâmbătă, 13 iulie 2024
Informația fără granițe


Român infectat cu COVID, mort în Marea Britanie. În 3 ore românii din străinătate au strâns banii pentru repatriere

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - joi, 19 noiembrie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Un bărbat român din Marea Britanie a încetat din viață miercuri, 18 noiembrie, după ce a fost internat în urmă cu două săptămâni fiind pozitiv la testul pentru Covid-19. În aproximativ trei ore, românii din străinătate s-au mobilizat și au donat pe pagina „Repatriere Octavian Mazureac”, toți banii necesari pentru ca trupul conaționalului nostru să fie repatriat și înmormântat în pământul strămoșesc.

Redăm mai jos anunțul Andreei Salvage despre moartea lui Octavian Mazureac făcut pe pagina Facebook menționată mai sus:

„Octavian a fost un om care și-a iubit familia mai mult ca orice și a lucrat în două locuri tocmai pentru a nu le lipsi nimic celor dragi lui. În urmă cu mai puțin de două săptămâni, a început să se simtă rău și, crezând că e o simplă răceală dar vrând să fie sigur că totul e ok, a ajuns la spital. S-a confirmat că a era pozitiv la Covid-19 și a fost oprit în spitalul din Grimsby pentru observații, deoarece starea dânsului se deteriora din ce în ce mai tare. A fost pus pe mască de oxigen și după o scurtă perioadă starea lui de sănătate părea că se îmbunătățește. Dar, din păcate, lucrurile s-au schimbat în rău și medicii au luat decizia să fie intubat.

Octavian, pe patul de spital, în timp ce vorbea cu soția lui. Foto: Facebook

Starea dânsului a continuat să se înrăutățească și la câteva zile doctorii au dat vestea familiei că nu pot face prea multe pentru Octavian. (..) Octavian a continuat să lupte însă, miercuri seara, pe 18 noiembrie, a pierdut lupta cu Covid-19! Acum avem nevoie de voi să vă uniți și să încercăm să ajutăm această familie care în urmă cu două săptămâni avea o viață normală, avea în fruntea familiei un om puternic, care a crezut că are doar o simplă răceală, avea un tată mândru că fiul lui este student în ultimul an la medicină, avea un fiu mândru și îndatorat părinților pentru sacrificiile lor…
Avea… Orice ajutor din partea voastră contează în aceste momente! Vă rog, haideți să îi ajutăm să îl ducă acasă pe Octavian!”

Românii s-au mobilizat și în trei ore au strâns mai mult decât este necesar pentru ca Octavia Mazureac să se întoarcă pe ultimul lui drum spre casă. Marius Simionică a transmis un mesaj tuturor celor care au făcut posibilă această acțiune:

„Repatrierea lui Octavian Mazureac din UK în România a devenit posibilă în mai puțin de 3 ore, timp în care am reușit să ne mobilizăm ca de fiecare dată și să ajutăm familia îndurerată care îl așteaptă acasă. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! Sunteți niște suflete absolut minunate și meritați tot respectul meu, al tuturor românilor și României aș îndrăzni să spun. Suntem o mică dar inimoasă comunitate care de fiecare dată s-a mobilizat și a făcut totul posibil. Dumnezeu să vă ocrotească pe toți!”