luni, 15 aprilie 2024
Informația fără granițe


Român de 19 ani, mort în Germania într-un tragic accident. Prietenul său luptă să supraviețuiască

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Prima pagină Știri - luni, 1 aprilie 2024 Etichete: , , ,

Un tânăr român originar din comuna Bucinișu, județul Olt, a decedat în Germania în noaptea de joi spre vineri, 28 spre 29 martie 2024, în urma unui tragic accident rutier, informează Evenimentul de Olt.

Claudiu Voinescu, în vârstă de doar 19 ani, se afla într-un autoturism împreună cu un alt tânăr din aceeași localitate, de 20 de ani, Gabriel Antonie, care a supraviețuit accidentului, fiind însă grav rănit și diagnosticat cu multiple fracturi.

Amândoi au fost elevi ai Școlii Gimnaziale din Bucinișu, comunitatea exprimându-și profunda tristețe și susținere prin zeci de mesaje de condoleanțe și încurajare.

Claudiu Voinescu, mort în Germania la numai 19 ani. Sursa foto: Evenimentul de Olt

Directorul Școlii Gimnaziale Bucinișu, profesorul Gabi Pacalau, a fost cel care a adus în atenția comunității dimensiunea tragediei, subliniind impactul devastator al pierderii lui Claudiu și starea critică în care se află Gabriel, internat într-un spital din Germania:

„Oameni buni! O tragedie imensă a zguduit în cursul zilei de ieri (vineri n.r.) întreaga noastră comunitate, dar mai ales familiile celor doi copii, foști elevi ai Școlii Gimnaziale din Bucinișu, implicați într-un accident în Germania.

Mesaje sfâșietoare au fost transmise de către o mulțime de prieteni care regretă enorm pierderea adolescentului în cumplitul accident. Mesaje de sănătate și încurajare au fost transmise către familia celui ce a supraviețuit și se află în continuare într-o stare gravă. Ne rugăm cu toții pentru ei.

Teribilismul, din păcate, creează dezechilibre grave în traiectoria vieții. Să fim solidari cu familiile greu încercate în aceste momente, să le fim alături, iar dacă putem ajuta vă rog să nu ezităm și s-o facem”, este postarea făcută de profesorul Gabi Pacalau, director al Școlii Bucinișu.Ulterior, pe grupul comunității Bucinișu,

Într-un gest de solidaritate, comunitatea a fost îndemnată să sprijine familia lui Claudiu Voinescu în ce privește cheltuielile pentru repatrierea trupului neînsuflețit.

Profesorul Pacalau a oferit detalii pentru donații:

„Toți cei ce doresc să sprijine și să fie solidari cu familia greu încercată a adolescentului Claudiu Voinescu, fost elev al Școlii Gimnaziale din Bucinișu, decedat în nefericitul accident care a avut loc în Germania, o pot face direct în contul RO81RZBR0000060021375310 – Flavius Adrian Precupetu.

În situația în care nu exista posibilitatea virării în contul mai sus menționat, cei ce doresc să contribuie o pot face la Biserica Bucinișu din comuna Bucinișu mâine, între orele 08:30 – 11:00, sau la AioExpress pe parcursul întregii zile”, a scris directorul, rugându-i pe apropiați să distribuie mesajul mai departe.

DISTRIBUIE