joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Român de 23 de ani arestat în Austria, suspectat că a ucis o femeie de 41 de ani în locuința ei

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 9 februarie 2022 Etichete: , , , , ,

Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 23 de ani, a fost arestat în seara zilei de marți, 8 februarie 2022, de polițiștii austrieci, în zona Gării Centrale a orașului Graz (Styria). Acesta este suspect de crimă asupra unei femei în vârstă de 41 de ani, găsită moartă luni, 7 februarie, într-un apartament aflat la etajul patru al unui bloc de locuințe din spatele Gării Centrale Graz, informează Polizei News.

Un vecin al apartamentului respectiv a sesizat un miros de ars nefiresc în jurul orei 11 dimineața de luni, pe palierul de la etajul patru al blocului situat pe Waagner-Biro-Strasse. Acesta a sunat la serviciile de urgență și a constatat că ușa apartamentului de unde venea mirosul de ars era descuiată.

Sosită rapid la fața locului, poliția a găsit o femeie decedată în apartamentul unde avusese loc un incendiu. Între timp focul se stinsese .

„Ușa era deschisă. În interior, am găsit-o pe femeia moartă”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Heimo Kohlbacher.

Inițial s-a presupus că a avut loc un accident, dar autopsia a confirmat că a fost o crimă, deoarece medicii legiști au găsit un număr mare de răni înjunghiate pe întregul corp al victimei. Aceste leziuni au dus la producerea unei hemoragii interne, mortală pentru femeie. Agresorul a folosit, cel mai probabil, un foarfece ca armă a crimei. Criminaliștii au găsit foarfecele în imediata apropiere a locului faptei.

Se pare că focul a izbucnit duminică seara, dar probabil s-a stins din cauza lipsei de oxigen. Nu s-a putut stabili dacă incendiul a fost provocat intenționat. Cert este că femeia locuia singură, era șomeră și avea un copil care nu locuia cu ea în apartament.

Ancheta s-a dovedit dificilă. Se spune că apartamentul femeii ucise era o locuință dezordonată. Nu s-a putut afla nimic despre cauza incendiului sau despre o posibilă legătură între suspect și victimă, însă în urma investigațiilor preliminare, Parchetul din Graz a dispus arestarea românului, care a fost reținut temporar în Centrul de detenție al Poliției din Graz. În activitatea lor meticuloasă de investigație, criminaliștii i-au recoltat acestuia probe chiar și de pe haine.

Pe baza rezultatelor anchetei preliminare, românul este considerat suspect de crimă. Anchetatorii l-au interogat în cursul zilei de marți cu privire la faptă și despre posibilul motiv al crimei. Rezultatele interogatoriului încă nu au fost făcute publice.