fbpx
miercuri, 17 august 2022
Informația fără granițe


Român de 23 de ani arestat în Austria, suspectat că a ucis o femeie de 41 de ani în locuința ei

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 9 februarie 2022 Etichete: , , , , ,

Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 23 de ani, a fost arestat în seara zilei de marți, 8 februarie 2022, de polițiștii austrieci, în zona Gării Centrale a orașului Graz (Styria). Acesta este suspect de crimă asupra unei femei în vârstă de 41 de ani, găsită moartă luni, 7 februarie, într-un apartament aflat la etajul patru al unui bloc de locuințe din spatele Gării Centrale Graz, informează Polizei News.

Un vecin al apartamentului respectiv a sesizat un miros de ars nefiresc în jurul orei 11 dimineața de luni, pe palierul de la etajul patru al blocului situat pe Waagner-Biro-Strasse. Acesta a sunat la serviciile de urgență și a constatat că ușa apartamentului de unde venea mirosul de ars era descuiată.

Sosită rapid la fața locului, poliția a găsit o femeie decedată în apartamentul unde avusese loc un incendiu. Între timp focul se stinsese .

„Ușa era deschisă. În interior, am găsit-o pe femeia moartă”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Heimo Kohlbacher.

Inițial s-a presupus că a avut loc un accident, dar autopsia a confirmat că a fost o crimă, deoarece medicii legiști au găsit un număr mare de răni înjunghiate pe întregul corp al victimei. Aceste leziuni au dus la producerea unei hemoragii interne, mortală pentru femeie. Agresorul a folosit, cel mai probabil, un foarfece ca armă a crimei. Criminaliștii au găsit foarfecele în imediata apropiere a locului faptei.

Se pare că focul a izbucnit duminică seara, dar probabil s-a stins din cauza lipsei de oxigen. Nu s-a putut stabili dacă incendiul a fost provocat intenționat. Cert este că femeia locuia singură, era șomeră și avea un copil care nu locuia cu ea în apartament.

Ancheta s-a dovedit dificilă. Se spune că apartamentul femeii ucise era o locuință dezordonată. Nu s-a putut afla nimic despre cauza incendiului sau despre o posibilă legătură între suspect și victimă, însă în urma investigațiilor preliminare, Parchetul din Graz a dispus arestarea românului, care a fost reținut temporar în Centrul de detenție al Poliției din Graz. În activitatea lor meticuloasă de investigație, criminaliștii i-au recoltat acestuia probe chiar și de pe haine.

Pe baza rezultatelor anchetei preliminare, românul este considerat suspect de crimă. Anchetatorii l-au interogat în cursul zilei de marți cu privire la faptă și despre posibilul motiv al crimei. Rezultatele interogatoriului încă nu au fost făcute publice.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi