joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Român din Anglia supărat pe autoritățile locale: „E mai mizerie aici decât în România”

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 25 noiembrie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Iulius Baduria, un român de 37 de ani, rezident în Cranford, o zonă suburbană din vestul Londrei, a dat vina pe consiliul local pentru faptul că plătește „prea mult” taxa locală de salubritate, iar gunoiul din pubelele sale nu este colectat așa cum trebuie.

Românul a declarat că străzile zonei unde el locuiește sunt mai murdare decât cele din patria sa natală, potrivit MyLondon. „E mai murdar aici ca-n România”, a afirmat conaționalul nostru, conform My London.

Iulius este lăcătuș de meserie și locuiește într-o gospodărie formată din opt persoane. El s-a mutat la Cranford, după o scurtă perioadă în care a locuit în cartierul londonez Hounslow.

El a explicat că a părăsit cartierul Hounslow tocmai pentru că era „murdar” și s-a mutat la Cranford pentru că a crezut că este mai curat.

De când s-a mutat pe bulevardul Waye Avenue, în urmă cu patru ani, românul a dus o adevărată luptă pentru ca propriile sale pubele de gunoi să fie colectate. El a spus: „Pubelele reprezintă o mare problemă aici. Eu îmi plătesc taxa de salubritate și ei nu le ridică”.

Conaționalul nostru, care locuiește împreună cu soția, verii și copiii săi mici, spune că deseori duce gunoiul direct la bena de gunoi, pentru a evita să-l arunce în propriile pubele, deoarece acestea se umplu foarte repede. Românul a explicat că de multe ori vine acasă în ziua colectării pubelei și o găsește tot plină, deoarece capacul este ușor ridicat.

El susține că gunoiul din pubela vecinului său este colectat, chiar dacă nici capacul acesteia nu este închis. Cu trei zile înainte de colectarea gunoiului, pubelele românului sunt pline cu vârf, împreună cu un alt sac cu gunoi așezat pe trotuar, despre care nu este sigur că va fi ridicat, deși pubelele vecinului său sunt la fel de pline.

El a precizat: „Avem două pubele pentru că suntem o familie mare, dar nu ajung. Întreb consiliul de ce nu vin să le ridice dar nu se face nimic în acest sens. Aceasta este Anglia! Nici în țara mea nu am avut o astfel de situație. Am locuit doi ani în Germania și nu am văzut nici acolo o problemă similară, este foarte curat. Aici, însă, e mizerie!”

Consiliul Hounslow colectează la fiecare două săptămâni pubelele de gunoi negre, care dețin deșeuri generale. Gunoiul destinat reciclării și deșeurile alimentare sunt colectate săptămânal și sunt separate în pubele diferite.

Site-ul Consiliului Hounslow a precizat: „Nu vom colecta deșeurile în exces rămase lângă sau deasupra pubelei de gunoi. Deșeurile generale și cele destinate reciclării ar trebui să fie scoase la marginea din față a proprietății până în ora 7:00 dimineața, unde sunt vizibile în mod clar. Vă rugăm să nu le lăsați pe trotuar, unde ar putea împiedica circulația pietonilor”.