joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Un român din Austria a dispărut în timpul unui drive-test cu o mașină pe care se arătase interesat să cumpere

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 16 aprilie 2022 Etichete: , , ,

Un tânăr de naționalitate română, în vârstă de 22 de ani, a furat mașina scoasă la vânzare de o persoană domiciliată în localitatea austriacă Sautens (Tirol) miercuri, 13 aprilie, în timpul unui drive-test încuviințat de proprietarul vehiculului. Românul a fost arestat la scurt timp de poliția germană în orașul Füssen (Bavaria), relatează MeinBezirk.at.

O persoană privată oferea spre vânzare o mașină prin intermediul unei platforme de internet specializată în comerțul cu vehicule. Un bărbat, inițial necunoscut, a contactat proprietarul mașinii prin WhatsApp. Era interesat de mașină și au convenit împreună să se întâlnească la adresa de domiciliu a vânzătorului din Sautens (Tirol).

În jurul orei 19:30, presupusul cumpărător a mers la adresa vânzătorului să vadă mașina. După aproximativ 15 minute de verificare vizuală, tânărul a întrebat dacă poate scoate vehiculul din parcare pentru un drive-test. Vânzătorul n-a avut nimic împotrivă, astfel încât cumpărătorul a urcat în mașină, a ieșit din parcare și dus a fost.

Datorită faptului că acesta nu a mai putut fi contactat telefonic, singura opțiune rămasă vânzătorului a fost să depună plângere la poliție. Autoturismul respectiv a fost dat în urmărire generală de poliția austriacă. În jurul miezului nopții, hoțul a fost oprit de Poliția Federală Germană în Füssen și a fost reținut.

Ulterior, șoferul a fost identificat și s-a constatat că este un tânăr cetăţean român cu domiciliul în districtul Imst (Tirol). Deși acuzat de furtul mașinii, acesta a fost interogat și apoi eliberat, iar vehiculul i-a fost confiscat pentru a fi returnat proprietarului.