marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


Român din Germania către conaționali: „Nu veniți aici, fraților! Dumnezeu i-a debranșat pe ăștia total de la soare”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Prima pagină - vineri, 1 martie 2024 Etichete: , , ,

Un român care locuiește de 10 ani în Germania transmite un avertisment conaționalilor prin intermediul unei postări pe TikTok, sugerându-le să se gândească bine înainte de a lua decizia de a se muta în această țară, datorită condițiilor meteorologice nefavorabile.

Intitulându-și mesajul „Germania s-a debranșat de la soare, înfiorător!”, acesta își exprimă dezamăgirea spunând: „Băi fraților, eu cred că Dumnezeu i-a debranșat pe ăștia total de la soare. Nu se poate așa ceva… Din 365/366 de zile cât are un an, 300 de zile, nu exagerez, plouă sau nu vezi soarele.”

Românul, care a trăit în diverse zone ale Germaniei, își împărtășește experiența negativă, menționând că, indiferent de suma de bani câștigată, condițiile meteorologice pot afecta semnificativ calitatea vieții.

El povestește cu umor, dar și o notă de seriozitate, despre efectele lipsei soarelui pe termen lung: „Mă adresez celor care au în ADN soarele și căldura… Dacă nu sunteți pești cu branhii, nu vă recomand.”

Reflectând asupra deciziei sale de a rămâne în Germania, românul spune: „Nu mă întrebați „Dar tu de ce stai aici?”, de prost stau de 10 ani. Cred că o să mă deștept și eu într-un final. Nu sunt meteosensibil, dar nu se poate să trăiești așa. Timp de 10 ani am așteptat soarele să iasă, din păcate i-am dus doar dorul”, a concluzionat românul.

Postarea sa a generat numeroase reacții din partea altor români care trăiesc în diferite părți ale Europei, împărtășind sentimente similare.

Unii comentează despre condițiile din Anglia, unde „din 365 de zile, 400 plouă!”, în timp ce alții descriu experiențe din Norvegia și Olanda, evidențiind impactul negativ al vremii asupra stării lor de bine și decizia de a se întoarce în România.

„Așa este, am observat și eu asta. Mă gândesc să părăsesc Germania”, a decis un alt român.

„În Olanda plouă din decembrie, este deprimant!”, spune altcineva.

„În Norvegia a nins 4 luni aproape non-stop”, completează alt conațional.

„Am stat timp de 12 ani în Germania și ne-am mutat acasă în august. Doamne ajută, totul bine și frumos acasă, chiar dacă nu câștigăm cât câștigam în Germania!”, conchide un conațional.

DISTRIBUIE