luni, 20 mai 2024
Informația fără granițe


Român din Marea Britanie ars de viu în incendiul provocat intenționat de un bărbat. „Alin era bun și prietenos”

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 15 aprilie 2022 Etichete: , , , , ,

Gavrilă Alin Nicolae, un bărbat de naționalitate română în vârstă de 35 de ani a murit duminică, 10 aprilie, într-un incendiu izbucnit pe Queen Street din localitatea engleză Ravensthorpe (East Midlands). O altă persoană a fost transportată la spital cu răni grave, dar care nu i-au pus viața în pericol. Un suspect a fost acuzat de crimă și incendiere, informează examinerlive.co.uk.

Sosit inițial în comitatul West Yorkshire din România în urmă cu patru ani, Alin Gavrilă a lucrat ca muncitor într-o fabrică. Vorbind din orașul natal, Alba Iulia, fratele său, Mario, a spus că el, prietenii săi și restul familiei din România au fost șocați la aflarea acestei vești tragice. „Nu știu ce să cred despre asta. Nu știu de ce s-a întâmplat asta. Aș vrea să știu”, a spus fratele lui Gavrilă.

Întrebat dacă a fost apropiat de fratele său mai mic, Mario, care are 40 de ani, a mărturisit: „Da, desigur. Arătam de parcă eram gemeni. Am trăit împreună 25 de ani, iar tatăl nostru a murit când eram mici. Și mama noastră era bolnavă așa că eu, fiind fratele mai mare, l-am ajutat pe fratele meu mai mic să crească”.

Mario a menționat că Alin Gavrilă a plecat singur în Marea Britanie, în urmă cu patru ani, după ce s-a despărțit de soția sa din România. El a subliniat că Gavrilă și-a făcut prieteni români în zonă și a fost foarte îndrăgit. „Era o persoană bună. Îi plăceau copiii, dar nu a avut niciodată. Era prietenos”. El a mai spus că lui Alin îi plăceau mai multe sporturi, dar în special boxul.

Mario a mărturisit că acum încearcă să strângă fonduri pentru a aduce trupul neînsuflețit al fratelui său acasă, în România, pentru înmormântare, deoarece nu a reușit să obțină sprijin de la ambasada României din Marea Britanie.

El a precizat: „A avut mulți prieteni și așa că acum fac o strângere de fonduri în România, pentru a aduna banii necesari. E nevoie de o mulțime de bani și nu îi am. Pentru înmormântare și repatrierea cadavrului mă costă aproape 5.000 de lire sterline. Totuși, avea mulți prieteni și ei mă vor ajuta”.

Un bărbat din orașul Dewsbury (Yorkshire and the Humber) a fost acuzat recent de crimă și incendiere cu punerea în pericol de vieți. Tahir Nazir, în vârstă de 39 de ani, domiciliat în West Park Street a fost prezentat joi, 14 aprilie, la Tribunalul din Bradford, acuzat de crimă.

De asemenea, Nazir a fost acuzat că ar fi provocat incendierea intenționată a casei de pe Queen Street, din Ravensthorpe, în primele ore ale zilei de duminică, 10 aprilie. Acesta urmează să se prezinte la Tribunalul din Leeds marți, 19 aprilie.

Ancheta în acest caz este în curs de desfășurare. Oricine are informații care ar putea ajuta la anchetă este rugat să contacteze Echipa de Omucideri și Investigații Majore la 101, cu numărul infracțiunii 13220191319. Informațiile pot fi oferite, de asemenea, online sau anonim organizației caritabile independente Crimestoppers la 0800 555 111.