fbpx
luni, 8 august 2022
Informația fără granițe


Român din Marea Britanie găsit cu peste 100.000 de euro la el. Condamnat la doi ani de închisoare

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 1 iunie 2022 Etichete: , , , , , ,

Valentin Bulgaru, un bărbat de naționalitate română în vârstă de 33 de ani, a fost condamnat de Tribunalul din Dublin la doi ani de închisoare pentru infracțiunea de spălare de bani, informează publicația Sunday World.

Românul a fost fost arestat pe 31 iulie 2021 în parcarea mall-ului The Square Shopping Centre din cartierul Tallaght al capitalei irlandeze Dublin pentru că avea în mașina sa peste 100.000 de euro în numerar, bani pe care nu i-a putut justifica.

Rezident într-un imobil de pe strada Audley Range, din orașul englez Blackburn (North West), românul avea la data arestării suma de 104.905 euro, îndesați într-o pungă de plastic aruncată pe scaunul pasagerului în mașina personală, potrivit detectivului Brian McDermott, cel care l-a reținut.

În fața procurorului Oisin Clarke, detectivul McDermott a declarat că în ziua respectivă Bulgaru a fost văzut de polițiști dând mai multe ture cu mașina în jurul parcării centrului comercial, înainte de a gara vehiculul.

- Continuarea articolului după publicitate -

De asemenea, McDermott a precizat faptul că l-a văzut pe român cum face ceva cu un obiect de pe scaunul pasagerului, înainte de a merge la portbagajul mașinii. Instanța a fost informată că detectivul l-a abordat pe Bulgaru și l-a interogat despre acțiunea sa.

Românul i-a spus detectivului că în punga de plastic aflată pe scaunul pasagerului sunt peste o sută de mii de euro în numerar, bani cu care dorea să cumpere un camion în Belgia. Bulgaru a fost arestat pe loc și audiat ulterior. De atunci, el a stat în arest.

Avocatul apărării, Ronan Prendergast, a declarat în instanță că românul locuiește de aproape doi ani în Marea Britanie și lucrează ca șofer de camion la propria sa companie de transport.

Bulgaru a mărturisit detectivului că s-a implicat într-o grupare infracțională și a acumulat o datorie de 9.000 de euro. El a acceptat să efectueze activități de spălare a banilor, pentru a-și plăti 3.500 de euro din datorie.

- Continuarea articolului după publicitate -

Românul are foarte puține legături cu Irlanda și a fost în această țară doar pentru a colecta banii și a-i aduce în Marea Britanie, potrivit apărătorului său în instanță. Prendergast a adăugat că Bulgaru a lucrat voluntar în închisoare și a urmat un program de instruire în acordarea primului-ajutor.

Românul este căsătorit, iar soția și copilul său de șapte ani locuiesc în prezent în România. El a declarat că se va muta din nou cu familia sa, imediat după ispășirea pedepsei.

Judecătoarea Pauline Codd l-a condamnat pe Bulgaru la patru ani de închisoare, ultimii doi ani fiind cu suspendare dar cu o serie de condiții. Astfel, românul va trebui să părăsească Irlanda în maxim 10 zile după ce și-a ispășit pedeapsa.

Aceeași judecătoare a declarat în instanță că Bulgaru a călătorit în Irlanda numai pentru a comite această infracțiune și pentru a „a trata cu cel mai rău tip de infractori”. „Trebuie să existe un factor de descurajare pentru acest tip de criminalitate”, a conchis judecătoarea Codd, în timp ce pronunța sentința.

- Continuarea articolului după publicitate -

În plus, verdictul final i-a interzis românului să mai intre pe teritoriul irlandez în următorii cinci ani, cu excepția cazului în care este rechemat de autoritățile irlandeze.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi