joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Român din Marea Britanie, mort după ce a făcut infarct și a căzut de pe bicicletă în timpul unei curse de ciclism

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Din diaspora Știri - vineri, 24 iunie 2022

Valentin Buliga, un bărbat de naționalitate română în vârstă de 41 de ani, a decedat miercuri, 22 iunie, după ce a făcut infarct și a căzut de pe bicicletă în timpul cursei de ciclism RideLondon 2022, organizată în scop caritabil pe 29 mai în comitatul Essex din regiunea East a Angliei.

Proprietar al unei afaceri imobiliare și de construcții din nord-vestul Londrei, Valentin a făcut stop cardiac în timp ce pedala în apropierea bornei ce marca 49 de mile (79 km) de la startul cursei. Ceilalți bicicliști s-au grăbit să-i acorde românului primul ajutor dar acesta a rămas inconștient.

Serviciul de Ambulanță a sosit de urgență la fața locului, pe drumul B1256, lângă localitatea Felsted, unde a fost chemat la ora 8:36 dimineața. Valentin a fost preluat și transportat la Centrul Cardiotoracic Essex pentru tratament suplimentar. Din păcate, românul nu și-a mai recăpătat cunoștința de atunci și a murit în spital după 24 de zile.

John Jorja, un bun prieten al familiei Buliga, a declarat: „Valentin adora să meargă pe bicicletă și a fost atât de fericit și entuziasmat în dimineața evenimentului. Ce persoană minunată, coleg și prieten…”

„A dispărut din privirile noastre, dar niciodată din inimile noastre! Cu generozitate el a oferit darul vieții altora după ce a murit”, a adăugat Jorja, referindu-se la faptul că Valentin convenise încă din timpul vieții să-și doneze organele, în caz de deces.

Pe gofundme.com a fost înființată o pagină dedicată strângerii de fonduri pentru funeraliile lui Valentin, ce vor avea loc în România, și pentru a sprijini familia Buliga. Organizatorii cursei RideLondon și-au exprimat sincerele condoleanțe familiei și prietenilor lui Valentin.