joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Un român din Spania, campion național și european la kickboxing, va concura în finala Cupei Mondiale K1 Wako Pro

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 26 iulie 2022 Etichete: , , ,

Silviu Vitez, un kickboxer de origine română, în vârstă de 27 de ani și rezident în orașul Noia (comunitatea autonomă Galicia), va reprezenta culorile Spaniei pe 6 august 2022, în finala Cupei Mondiale Wako Pro Kickboxing la categoria 60 kg. Adversarul său va fi francezul Fabio Loisi.

Vitez a umplut golul din panoplia luptătorilor valoroși ai categoriei ușoare a kickboxing-ului spaniol. Românul este în plin apogeu al carierei sale sportive. A fost campion al Spaniei, al Europei (vara trecută) și printre multe alte succese a câștigat un turneu de patru luptători disputat recent în Japonia.

Silviu este unul dintre cei mai de temut luptători ai categoriei sub 60 de kilograme. Deși vine din luptele MMA, în această perioadă disciplina sa va fi kickboxing-ul. Va fi o oportunitate majoră, în care Vitez poate câștiga titlul mondial.

Supranumit „Hitman”,  Silviu va concura în finala Cupei Mondiale K1 Wako Pro chiar în orașul său de reședință, Noia. Numirea orașului gazdă răspunde, fără îndoială, marelui sprijin pe care românul nostru îl are în orașul A Coruña și îi va oferi un anumit avantaj față de centura vacantă a categoriei sale.

Cu siguranță, lupta nu va fi deloc ușoară. Conaționalul nostru se va confrunta cu unul dintre cei mai puternici rivali ai categoriei sale, Fabio Loisi. Clasat în Top 5 mondial de Wako Pro, francezul are multă experiență internațională, obținând victorii importante în Thailanda.

Prin urmare, va fi încă un test major pentru Vitez, care este încrezător în propriile forțe și are posibilitatea de a scrie istorie în K1 Wako Pro pe 6 august. Un titlu mondial poate reveni în Galicia după mulți ani și „Hitman” vrea ca fiesta din Noia să fie completă. Poate fi momentul său și nu ne rămâne decât să-i urăm mult succes!