miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Un român din Spania care lucra ca agent de pază a împușcat 3 foști colegi și un polițist. Arestat după o urmărire ca în filme

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora În evidență Știri - miercuri, 15 decembrie 2021 Etichete: , , , , , ,

Un bărbat român stabilit în orașul spaniol Tarragona, din comunitatea autonomă Catalonia, care lucra ca agent de pază, a împușcat trei foști colegi de-ai săi, dar și un polițist, în cursul zilei de marți, 14 decembrie 2021.

Potrivit publicației spaniole Nius Diario, atacatorul se numește Marin Eugen Sabău, are 45 de ani și a lucrat, până nu demult, pentru a firmă de securitate din orașul menționat mai sus.

Marin Eugen Sabău, 45 de ani, arestat după ce a împușcat patru persoane în Spania. Foto: Nius Diario

Alte surse din presa spaniolă spun că gestul său a venit din dorința de răzbunare, ca urmare a concedierii, dar și din cauza unor neînțelegeri financiare cu fostul angajator.

Sabău s-a prezentat înarmat la sediul firmei de securitate Securitas, situată în Plaza Prim din Tarragona, în jurul orei 11:15 din dimineața zilei de ieri și l-a împușcat pe director în stomac, iar pe alți doi colegi, un bărbat și o femeie, i-a împușcat în zona brațelor.

Sediul firmei Securitas, unde a avut loc atacaul. Foto: abc.es

Mai mulți martori din zonă, care au auzit împușcăturile, au sunat imediat la 112 și au solicitat intervenția forțelor de ordine și a paramedicilor.

Directorul firmei de securitate a ajuns astfel la spital, în stare critică, în timp ce ceilalți doi oameni răniți au fost internați și ei, dar nu se află în pericol de moarte.

Între timp, bărbatul român a fugit de la locul atacului la bordul mașinii sale, un autoturism Citroen Xsara, dând startul astfel unei urmăriri ca în filme.

În timpul fugii sale, Sabău a tras câteva focuri de armă și către un polițist în civil, care a încercat să-l oprească într-un sens giratoriu, provocându-i astfel diferite răni, dar care nu i-au pus viața în pericol.

Ulterior, atacatorul a reușit să se baricadeze, timp de câteva ore, într-o fermă abandonată de la periferia orașului Riudoms, ce a fost înconjurată apoi de oamenii legii, care au încercat inițial să negocieze cu el pentru a-l convinge să se predea.

Ferma abandonată în care s-a baricadat Sabău. Foto: abc.es

Din nefericire, Marin Eugen Sabău a ales să le răspundă cu alte focuri de armă, conform celor relatate de polițiștii spanioli, iar în cele din urmă a fost neutralizat de specialiștii din cadrul Grupului Special de Intervenție (Grupo Especial de Intervención – GEI) care au reușit să-l împuște, în ciuda faptului că bărbatul român purta și o vestă antiglonț asupra sa.

În jurul orei 16:45 de marți, Sabău a fost transportat în stare critică la un spital din Barcelona, unde a fost pus sub supraveghere strictă.

Potrivit presei locale, atacatorul român ar fi trimis amenințări prin e-mail conducerii firmei Securitas și foștilor săi colegi, atașând două fotografii cu el, în care ținea arme în ambele mâini.

Una dintre fotografiile trimise prin e-mail colegilor săi. Foto: Nius Diario

Sabău le-a transmis pe această cale următorul mesaj: „Sărbători fericite, ticăloși, hoți și rasiști”.

Oficialii spanioli spun că bărbatul român deținea toate armele în mod legal și avea permis pentru acestea.