miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Gestul impresionant al unui român din Spania: a donat apartamentul din România unor frați orfani de mamă și umiliți de tată

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 9 decembrie 2021 Etichete: , , , , ,

Patru frați rămași de mult timp fără mamă și neglijați de tată s-au mutat în casă nouă datorită emisiunii Visuri la cheie de la Pro TV. Totul a fost posibil și datorită unui român din Spania care le-a donat apartamentul lui din Petroșani în care acum nu mai locuia nimeni. Un apartament cu trei camere, aflat la primul etaj al unui bloc de locuințe.

Impresionat de poveștile de viață pe care emisiunea respectivă le difuzează, conaționalul nostru le-a făcut următoarea propunere realizatorilor de la Visuri la cheie:

„Numele meu este Cristian Moraru, locuiesc împreună cu soția și copiii noștri în Spania de foarte multă vreme”, spune Cristian într-un video publicat de cei de la Pro TV. Bărbatul a adăugat: „De când am plecat din România apartamentul unde am copilărit a rămas practic abandonat. Cum nu vrem să ne mai întoarcem în România și urmărind emisiunea Visuri la cheie, am dori să donăm apartamentul pe care îl avem în țară unei familii care într-adevăr are nevoie de o casă. Am apelat la voi în ideea că veți reuși să găsiți familia potrivită pentru a se bucura de acest apartament. Suntem siguri că veți reuși! Vă mulțumesc!”

Povestea de viață a fraților Vuzdugan, Andrei, Ana Maria, Vlad și Răzvan, a impresionat echipa emisiunii și i-a făcut pe telespectatori să empatizeze pe loc cu cei patru copii care s-au crescut unul pe celălalt.

Mama lor s-a stins din viață cu mulți ani în urmă, iar Andrei, fratele cel mai mare, în vârstă acum de 27 de ani, a ales să plece la muncă în Marea Britanie, în timp ce frații lui au rămas în grija tatălui.

A trebuit însă să facă imediat cale întoarsă, când a aflat că sora lui este în spital, în stare gravă, după ce a fost lovită de tatăl lor. „A fost durere mare. A avut ca urmare o lungă recuperare, am fost cu ea la medic, i s-a spus că lovitura a fost foarte periculoasă”.

„Venea de la muncă… scandaluri, certuri. Foarte mult își descărca furia pe mine. Venea și-mi zicea că ce-i cu mâncarea asta, că de ce ai făcut curățenia așa – nimic nu-i convenea din ce făceam și încercam să-i explic că nu are cine să mă învețe și că o să învăț cu timpul să fac și o ciorbă de care-i place lui… dar el nu înțelegea lucrurile astea – niciodată nu m-a înțeles”, a povestit, cu lacrimi în ochi, Ana Maria.

Din păcate, copiii nu aveau o locuință a lor. Au moștenire o parte din casa sărăcăcioasă a bunicii, pe care o împart cu alte rude, nu aveau practic o casă a lor.

Familia de români stabilită în Spania, care urmărește emisiunea, a vrut să doneze un apartament cu trei camere unei familii care merită, iar acești copii, chiar au meritat! Locuința nu era într-o stare bună, însă echipa a făcut o transformare de vis. Video mai jos: