joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Român din Spania găsit fără viață în locuința sa. Era mort de câteva săptâmâni

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 19 aprilie 2022 Etichete: , , ,

Cadavrul unui bărbat de naționalitate română, în vârstă de 50 de ani, a fost găsit de agenții Gărzii Civile în dimineața zilei de marți, 19 aprilie 2022, în locuința sa din localitatea spaniolă Albelda de Iregua (comunitatea autonomă La Rioja), fără semne aparente de violență.

Potrivit publicației spaniole nuovecuatrouno.com, o alertă cetățenească a provocat acțiunea agenților care au descoperit cadavrul chiar la intrarea în locuință, situată pe Calle de la Posada, în partea de sus a orașului.

Agenții Gărzii Civile au înaintat cazul celor de la Unitatea de Criminalistică din La Rioja, care au sosit imediat la locul evenimentului pentru a strânge probe.

Primele indicii sugerează că nu au existat semne de violență și că bărbatul a murit în urmă cu câteva săptămâni. Cu toate acestea, doar rezultatele autopsiei vor putea stabili cauza morții.

Cadavrul a fost ridicat și transferat la Institutul de Medicină Legală din La Rioja, situat în orașul Logroño, la aproximativ 15 kilometri de Albelda.

Anchetatorii pe strada unde bărbatul român locuia. Foto: nuevecuatrouno.com

Se pare că românul nostru, pe care locuitorii zonei îl descriu ca un rezident vechi al localității, era prietenos și muncitor. Cei mai mulți locuitori nu au avut cunoștință de acțiunea Gărzii Civile, aceasta fiind efectuată chiar în prima zi lucrătoare după sărbătorile pascale și pe o stradă de la periferia localității Albelda.