vineri, 23 februarie 2024
Informația fără granițe


Român din Spania găsit mort și dezbrăcat pe șosea alături de un albanez. Ambele trupuri erau desfigurate

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 25 martie 2021 Etichete: , , ,

Două cadavre, unul aparținând unu cetățean român și celălalt unui albanez, au fost descoperite în dimineața zilei de 19 martie 2021 pe o șosea din orașul spaniol Los Alcázares, în comunitatea autonomă Murcia. Ambele trupuri neînsuflețite erau dezbrăcate și prezentau semne de desfigurare, cel mai probabil din cauza unei alte mașini care a trecut peste ele, relatează publicația La Opinion de Murcia.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 5:30 din dimineața zilei de vineri, în dreptul ieșirii de pe autostrada AP-7 către Los Narejos. Un șofer în vârstă de 33 de ani a sunat la 112 și a spus că s-a ciocnit de un vehicul oprit în mijlocul șoselei, iar la fața locului s-au prezentat imediat agenții poliției locale pentru a dirija traficul, precum și agenții Gărzii Civile, patru ambulanțe și un echipaj al pompierilor.

La câțiva metri distanță de autoturismele implicate în accident, forțele de ordine au găsit două cadavre care au fost ulterior identificate ca aparținând unui bărbat român și unui bărbat albanez. Nu s-au făcut publice alte informații despre cele două victime.

Imagine de la locul accidentului. Foto: laopiniondemurcia.es

Polițiștii spanioli au declarat că trupurile celor doi bărbați erau dezbrăcate și desfigurate. Mai mult, unul dintre ele era chiar decapitat.

Șoferul care a sunat la 112 le-a spus anchetatorilor că el călătorea singur în autoturismul său și că a văzut cealaltă mașină oprită în mijlocul străzii, dar nu a reușit s-o evite și a tamponat-o. Din fericire, acesta a suferit doar câteva răni ușoare și a fost tratat la fața locului de personalul medical de pe ambulanțe, apoi a fost dus la spitalul Los Arcos del Mar Menor din Murcia pentru verificări detaliate.

Cadavrele victimelor au fost transportate ulterior la Institutul de Medicină Legală unde un medic legist a executat autopsia asupra lor și a constatat că decesul, precum și desfigurarea trupurilor, ar fi provocate de un alt vehicul care le-a lovit și a trecut peste ele. Anchetatorii consideră că până și hainele acestora ar fi fost smulse de pe corpurile neînsuflețite de roțile celeilalte mașini implicate în accident.

Pornind de la ipoteza că mașina în care se aflau cei doi bărbați morți s-a defectat, iar aceștia au fost nevoiți să coboare din ea pentru a repara-o, anchetatorii spanioli au constatat așadar că au fost loviți de un alt autoturism care nu i-a văzut din cauza lipsei de lumină în acea zonă. Ulterioare investigații au dus apoi la identificarea unui alt șofer care este suspectat că ar fi responsabil de această tragedie și, pe deasupra, a fost descoperit ca fiind pozitiv la anumite substanțe ilegale.

Pentru moment, suspectul este anchetat în stare de libertate, mai precizează sursa citată.