vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


Român din Spania, s-a tăiat cu un cuțit, apoi a sărit de la etajul doi. Un conațional a încercat să-l salveze

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 23 martie 2023 Etichete: , , ,

În seara zilei de miercuri, 22 martie, un român surescitat de 40 de ani, aflat într-o clădire situată în Plaza de Cort din centrul orașului spaniol Palma de Mallorca (comunitatea autonomă Insulele Baleare), și-a provocat leziuni semnificative la nivelul corpului cu un cuțit, apoi a sărit de la un balcon aflat la etajul doi al clădirii.

Potrivit publicației Cronica Balear, prietenul său, în vârstă de 20 de ani și de aceeași naționalitate, a încercat să îl liniștească pentru a nu se mai răni, dar când a văzut că nu îl poate calma, tânărul i-a smuls acestuia cuțitul din mâini, alegându-se și el cu câteva tăieturi la o mână.

Incidentul s-a produs în jurul orei 19:40, moment în care echipele de la Urgență au primit numeroase sesizări despre existența unui bărbat ce a făcut un gest necugetat și a sărit de la etajul al doilea al unei clădiri din Plaza de Cort.

La fața locului s-au deplasat numeroase echipaje ale Poliției Locale și Poliției Naționale, precum și trei ambulanțe de la SAMU (Servicii de Asistență Medicală de Urgență).

Primii au ajuns doi agenți ai Poliției Naționale care se aflau în zonă, în afara programului de lucru, și care au intervenit imediat. În plus, aceștia au putut confirma că în afară de persoana agitată, mai era implicată o persoană care a fost rănită.

La scurt timp au sosit agenții UII (Unitatea de Intervenție Imediată) a Poliției Locale Palma de Mallorca.

Medicii au petrecut aproximativ 40 de minute pentru a stabiliza victima. În cele din urmă, aceasta a fost transferată la Spitalul Universitar Son Espases cu un traumatism cranian sever și o posibilă fractură de pelvis și femur.

Prietenul bărbatului, cel care a încercat să-l salveze, a fost rănit ușor. Ofițerii Poliției Naționale investighează încă faptele.