joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Un român din Spania s-a urcat pe o macara și a cerut 30 000 de euro pentru a nu se sinucide

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Din diaspora Fără categorie Știri - vineri, 28 ianuarie 2022 Etichete: , , , , ,

Un bărbat de naționalitate română s-a urcat joi, 27 ianuarie, pe o macara aflată în vecinătatea blocurilor Ayuso de pe Avenida Ronda de Levante, lângă hotelul Nelva din orașul spaniol Murcia, și a amenințat că se va arunca în gol dacă nu primește 30.000 de euro, după cum au confirmat martorii oculari. După mai bine de cinci ore de negocieri, pompierii și agenții poliției locale din Murcia, sosiți la fața locului, l-au convins să coboare, informează La Opinion de Murcia.

Evenimentele au început în jurul orei 14:30, atunci când mai mulți trecători au alertat serviciul 112 din regiunea Murcia, cu privire la acțiunea unui bărbat care se urca pe o macara destinată construcției unei clădiri, un utilaj cu o înălțime de aproximativ 30 de metri.

Autoritățile au aflat despre incident în jurul orei 14.45 și imediat au fost trimise mai multe patrule de poliție, precum și pompieri cu autovehicule speciale. În zonă s-a deplasat și o unitate medicală de la Primiri Urgențe 061.

Bărbatul amenința că va sări în gol și refuza să coboare, astfel încât zeci de trecători curioși au trăit cu emoție acest eveniment tensionat. În plus, au fost complicații în trafic, deoarece una dintre benzile de pe partea hotelului Nelva a trebuit să fie închisă, pentru ca serviciile de urgență să o poată ocupa.

La fața locului au fost aduse un camion cu scară telescopică automată și un vehicul cu braț articulat. Pompierii s-au urcat pe brațul articulat, pentru a ajunge la aceeași înălțime și a putea vorbi cu bărbatul urcat pe macara. Surse prezente la incident au indicat faptul că bărbatul ar fi fost disperat, deoarece se află în procedură de divorț și are o situație economică precară.

Munca salvatorilor a fost crucială în timpul negocierilor cu bărbatul ce urcase mai mult de jumătate din înălțimea macaralei amplasate între vechile blocuri Ayuso, într-un loc unde se ridică o construcție nouă.

Inițial, bărbatul a amenințat că se aruncă în gol, apoi a vorbit cu negociatorul, specialist din cadrul Poliției, și a mers până acolo încât l-a întrebat pe agent ce s-ar întâmpla cu el dacă s-ar preda.

În jurul orei 20:00, bărbatul a cedat și a început să coboare. Odată ajuns jos, acesta a fost îngrijit de paramedicii de la 061, întrucât a fost expus ore întregi la temperaturi scăzute şi vânt puternic.