joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Un român din Spania și-a înjunghiat partenera de viață și a fugit cu copilul lor de numai 2 anișori

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Din diaspora Știri - miercuri, 7 septembrie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 42 de ani, a fost arestat luni, 5 septembrie, în localitatea spaniolă Úbeda din provincia Jaén (comunitatea autonomă Andaluzia), după ce și-a înjunghiat partenera în plină stradă și apoi a fugit, relatează Ok Diario.

Românul și-a răpit apoi propriul fiu, în vârstă de numai doi anișori. După intervenția poliției, copilul a fost localizat. Deocamdată nu există temeri pentru viața mamei sale care a suferit două plăgi înjunghiate, în urma cărora a fost internată la Spitalul „San Juan de la Cruz” din localitate cu un prognostic rezervat.

Surse din cadrul Serviciului Unificat de Urgență 112 din Andaluzia și surse din poliție au informat că atacul ar fi avut loc cu puțin timp înainte de ora 20:00, moment în care românul și-ar fi înjunghiat partenera cu un cuțit chiar în fața intrării domiciliului acesteia, situat pe strada Juan Montilla.

Bărbatul a lăsat băiatul cu bunicii paterni și a încercat să fugă, dar Garda Civilă i-a localizat mașina în orașul La Carolina din aceeași provincie. Vehiculul inculpatului a fost urmărit până în orașul Santisteban del Puerto (Jaén), unde a fost arestat și predat secției de poliție din Úbeda. În urma unei hotărâri judecătorești, copilul a fost lăsat în custodia bunicilor din partea mamei.