joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Un român din Spania și-a înjunghiat mortal soția și a abandonat-o în stradă

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 23 mai 2022 Etichete: , , , , , ,

O femeie de naționalitate română, în vârstă de 26 de ani, a fost înjunghiată mortal sâmbătă, 21 mai, chiar de către soțul ei în vârstă de 30 de ani, de aceeași naționalitate, în localitatea spaniolă Montemayor din provincia Cordoba (comunitatea autonomă Andaluzia). Suspectul a fost arestat luni, 23 mai, într-o localitate din provincia Cuenca (comunitatea autonomă Castilia-La Mancha).

Soțul victimei a fugit imediat după comiterea faptei, iar poliția spaniolă a creat rapid un dispozitiv pentru a încerca să-l localizeze. Cei doi soți s-au certat într-o mașină, cearta a degenerat astfel încât bărbatul a înjunghiat-o pe femeie și apoi a aruncat-o afară din vehicul.

Potrivit primarului din Montemayor, Antonio Garcia Lopez, cei doi soți au venit la cules de usturoi împreună cu unul dintre verișorii femeii. Cei trei s-au integrat într-un grup de aproximativ 10-12 conaționali, muncitori sezonieri care se rotesc în mai multe ferme de usturoi care există în zonă, atât în Montemayor, cât și în alte localități din apropiere, cum ar fi Santaella sau Montalban.

În plus, vărul femeii decedate, în vârstă de aproximativ 15 ani, ar fi fost și el rănit în altercația celor doi. Primarul Lopez a confirmat faptul că, deși rănile minorului nu au fost grave, totuși, acesta a fost transportat la spitalul din Montilla.

Tragedia s-a petrecut în primele ore ale dimineții zilei de 21 mai, când Serviciul de Urgență 112 Andaluzia a primit o notificare, la ora 1:50, în care alerta respectivă menționa o femeie găsită pe șosea cu o plagă înjunghiată mare. Centrul coordonator 112 a anunțat imediat serviciile de salvare, Garda Civilă și Poliția Locală.

Sosiți de urgență la fața locului, agenții au constatat că femeia avea răni compatibile înjunghierii cu un cuțit. Aceasta a fost transferată în stare gravă la Spitalul Reina Sofia din Cordoba. Din păcate, medicii nu au putut face nimic pentru a-i salva viața, iar femeia a decedat a doua zi.

Presupusul autor al crimei, soțul victimei a fugit imediat după ce a abandonat-o pe femeie în stradă, aproape de locul unde erau cazați (câteva barăci de la periferia localității), pe care îl împărțeau cu mai multe rude și alți lucrători sezonieri de aceeași naționalitate.

Delegatul Guvernului Spaniei în Andaluzia , Pedro Fernandez, a asigurat toți membrii comunității că Forțele și Corpurile Securității Statului au efectuat „o urmărire importantă” în ancheta efectuată pentru arestarea presupusului criminal.

De asemenea, Fernandez a deplâns acest al doilea caz de violență împotriva femeilor petrecut în Andaluzia în aceste prime cinci luni din an, după un altul petrecut nu cu mult timp în urmă în Granada. Cu acest caz, s-a înregistrat un îngrijorător total de 15 victime la nivel național.

Fernandez a declarat că „este un eveniment dezgustător, repudiabil și oribil” și a reamintit că luni, 23 mai, la ora 12 a avut loc un miting în Plaza de la Constitucion din Cordoba, un „act de respingere”, pentru a „demonstra Spaniei și întregii lumi că suntem împotriva acestor barbarii și flagelului care nu se mai termină și nu știm cum să-i punem capăt”.