joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Român din străinătate acuzat de crimă. A ucis un pensionar, după care a fugit de locul faptei

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Din diaspora Știri - marți, 29 noiembrie 2022 Etichete: , , , ,

Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 24 de ani, a fost arestat în orașul francez La Courneuve din departamentul Seine-Saint-Denis (regiunea Île-de-France), în după-amiaza zilei de luni, 28 noiembrie.

Românul este acuzat că sâmbătă, 26 noiembrie, a înjunghiat mortal un bărbat de naționalitate franceză, în vârstă de 74 de ani, la una dintre intrările în parcul departamental Georges-Valbon din La Courneuve, potrivit Parchetului din Bobigny contactat de publicația Le Parisien.

Bărbatul francez a fost înjunghiat în spate sâmbătă după-amiază, în jurul orei 16:30, în timp ce se afla la așa-numita intrare Marronniers, lângă cimitirul intercomunal La Courneuve.

Intrarea este situată în sud-estul acestui vast parc cu o suprafață de 400 hectare, al treilea spațiu verde ca mărime din regiunea Île-de-France, după Bois de Boulogne și Bois de Vincennes.

Lovitura de cuțit i-a provocat victimei o rană gravă care s-a dovedit mortală, în ciuda intervenției serviciilor de urgență. Suspectul a fugit de la fața locului dar a fost prins și arestat la două zile după incident.

Deja cunoscut oamenilor legii francezi în alte cazuri de furt, furt cu violență și agresiune sexuală, acest tânăr a făcut obiectul unei obligații de părăsire a teritoriului francez (OQTF) din 2 septembrie, cu interdicția de a se întoarce în Franța.

Potrivit polițiștilor din localitate, suspectul ar fi încercat recent să atace și alte persoane, toate în vârstă. El a fost arestat la începutul anului, tot în La Courneuve, când a fost surprins înarmat cu un cuțit.

A fost încarcerat timp de cinci luni și după eliberare a fost expulzat în țara sa natală. Totuși, tânărul s-a reîntors în Franța în această toamnă. El este suspectat că ar fi autorul unei tentative de omor în același loc și interval orar, cu o zi înainte de uciderea pensionarului.

Parchetul Bobigny a confirmat că a fost deschisă o anchetă pentru infracțiunea de omucidere, care a fost încredințată serviciului de poliție judiciară din departamentul Seine-Saint-Denis, în al cărui arest suspectul așteaptă o nouă condamnare.