joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Român din străinătate mort într-un tragic accident. Soția sa este însărcinată cu al cincilea copil

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - duminică, 17 aprilie 2022 Etichete: , , , ,

Alex Szilagyi, un bărbat de naționalitate română, a decedat vineri 15 aprilie, în jurul orei 12:30, după ce motocicleta pe care o conducea s-a ciocnit cu o mașină într-o intersecție din cartierul Holmview al orașului australian Logan, situat în partea sudică a zonei metropolitane Brisbane din regiunea South East Queensland.

În urma sa rămân patru copii minori și soția sa Debbie, însărcinată cu al cincilea.  Aceasta a fost martoră la teribilul accident, menționează publicația Kidspot.

Patru copilași și al cincilea „pe drum”

În doar câteva ore de la aflarea cumplitei tragedii petrecute în Vinerea Mare a Paștelui Catolic, au sosit omagii din întreaga lume pentru mult iubitul tată și membru respectat al comunității românești din Queensland. Cumnata lui Alex, Melissa Popa, a creat imediat o pagină GoFundMe destinată celor ce vor să ajute familia Szilagyi.

„Această pagină a fost creată pentru a o ajuta pe sora mea Debbie cu costurile de înmormântare și cu cheltuielile curente de trai, pentru a atenua o presiune imediată și pentru a o ajuta să se pună pe picioare”, a scris Melissa.

„Alex lasă în urmă patru copii și un al cincilea pe drum. Orice ajutor ar fi extrem de apreciat și necesar și le mulțumim tuturor celor cărora inimile le spun să dăruiască”.

Familia, prietenii, precum și persoane străine dar impresionate de această tragedie, au strâns peste 130.000 de dolari în doar câteva ore, cu mult peste ținta inițială de 50.000 de dolari.

„Viața lui a fost întreruptă atât de tragic”

Descris de toți cei care l-au cunoscut ca un om de familie, muncitor și iubitor, Alex a primit nenumărate omagii la adresa sa. „Am pierdut un frate și un prieten, un om înzestrat și generos care a trăit pentru a-i sluji pe alții.

„Într-o viață întreruptă atât de brusc și de tragic, Alex a influențat viețile multora din țară și din străinătate”, a scris Ioan Pumnut, un bun prieten al lui Alex.

Acesta a continuat: „Entuziasmul și pasiunea lui pentru Dumnezeu, slujirea și ajutorarea celor aflați în nevoie au fost inspiraționale. Prin dăruirea și munca sa grea, el a jucat un rol esențial în sprijinul pentru proiectul orfelinatului din Uganda, transformând în același timp viețile acelor copii.

„Alex le va lipsi întotdeauna multora, iar noi suntem îndurerați și avem inimile zdrobite, gândindu-ne la cei cărora le va lipsi cel mai mult”.

Andrew Richards, coleg de serviciu cu Alex, a adăugat: „Am lucrat alături de Alex timp de câțiva ani. Era o persoană atât de bună. Ne va fi foarte dor de el la serviciu și toate gândurile și dragostea noastră sunt alături de familia lui în această perioadă dificilă”.

„Inimile ne sunt pline de durere”

Prietenul său, Mark Moldovan, nu poate realiza deloc cruda realitate, împărtășindu-și durerea pe Facebook: „Încă nu-mi vine să cred că este adevărat… vreau să onorez acest om măreț al lui Dumnezeu pentru că a fost cu adevărat un exemplu pentru mine și, de asemenea, pentru mulți alții.

„El a fost mereu acolo când aveam nevoie de cineva cu care să vorbesc și să mă încurajeze atunci când mă simțeam singur sau pierdut. Am atât de multe amintiri pe care nu le voi uita niciodată”.

O altă prietenă, Patricia Nicula, și-a amintit de Alex ca fiind un om iubitor al comunității: „Sunt vești devastatoare care au lovit comunitatea românească și alți prieteni sau persoane care l-au cunoscut pe Alex în Australia și în alte părți ale lumii cu un șoc imens”.

Ea a adăugat: „Odată cu moartea tragică a lui Alex Szilagyi, inimile noastre sunt îndurerate și triste, alături de sora noastră Debbie, frumoasa lui soție lăsată în urmă cu patru copilași micuți și unul pe drum”.