joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Un român din străinătate, rănit grav într-un accident de muncă, așteaptă să i se facă dreptate. „Sunt singur și deznădăjduit”

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 17 februarie 2022 Etichete: , , , , , , ,

După exact o lună de la tragicul accident în care și-a pierdut parțial mâna, în urma unei explozii de pe șantierul din Liege (Franța) unde lucra, Sorin Danis, un bărbat de naționalitate română în vârstă de 42 de ani, caută ajutor. Din păcate, Parchetul Muncii din Liege încă investighează cauzele acestui accident cu consecințe grave, relatează publicația Sud Info.

Sorin lucra pentru un subantreprenor al firmei „Legros Demolition”. Trecuseră doar câteva minute după ora 10.00 a zilei de luni, 17 ianuarie, când s-a auzit zgomotul puternic al unei explozii, în strada Saint-Severin, la mică distanță de celebrul club de noapte „Le Cadran”. Mai mulți muncitori de la compania românească „Demo Power Building” lucrau pe un șantier la demolarea fostului stabiliment „Le Souvenir”.

Inițial, un reprezentant al poliției anunțase că explozia ar fi provenit de la o grenadă ce fusese găsită la fața locului, rămasă neexplodată din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Într-o a doua declarație, polițiștii au rectificat informația, indicând că la originea exploziei s-a aflat un detonator de șantier, destul de des utilizat în construcții.

„Evident, clădirea nu a fost avariată. Acest incident a rănit grav un muncitor, care a fost transportat de urgență la un spital din Liege. Ca măsură de precauție și în așteptarea serviciilor de deminare, locuințele învecinate au fost evacuate”, a precizat poliția din Liege. De asemenea s-a subliniat faptul că viața victimei nu a fost pusă în pericol.

Muncitorul român speră că investigațiile Parchetului Muncii din Liege vor ajunge la o concluzie și cineva îl va despăgubi cumva, deoarece capacitatea sa de muncă i-a fost redusă considerabil și a devenit o persoană cu handicap locomotor permanent. Sorin este singur, deznădăjduit și fără venituri. El a mărturisit: „Simt o durere continuă în mână”.