joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Un român din străinătate și-a ucis în bătaie iubita. „Îmi pare teribil de rău pentru tot”

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 11 mai 2022 Etichete: , , ,

Un bărbat în vârstă de 26 de ani, de naționalitate română și rezident în localitatea germană Düren (Renania de Nord-Westfalia), a primit o pedeapsă de 12 ani de închisoare pentru că și-a agresat partenera în vârstă de 20 de ani, de aceeași naționalitate, până când aceasta a murit, informează WDR.

Tribunalul Regional din Aachen (Renania de Nord-Westfalia) a evaluat fapta drept omucidere din culpă. Așa-numitul „ultim cuvânt” pe care schelarul (dulgher care montează schele) l-a spus înainte de anunțarea verdictului a fost cu o voce înecată de hohote de plâns: „Îmi pare teribil de rău pentru tot”.

În luna mai a anului trecut, bărbatul și-a agresat fizic partenera ore în șir. I-a smuls părul din cap, a lovit-o întâi cu palmele și apoi, tot mai furios, cu o bucată de platbandă metalică.

Abia când tânăra sa parteneră n-a mai mișcat (intrase în comă), s-a oprit și a chemat o ambulanță. Din păcate, ajutorul a venit prea târziu. Tânăra murise deja din cauza unei hemoragii interne și a unei embolii pulmonare.

Femeia a suferit un adevărat martiriu, a precizat președintele juriului în cuprinsul verdictului. Învinuitul a recunoscut moartea partenerei din cauza relelor tratamente la care el a supus-o.

A vrut să o pedepsească pentru că i-a fost infidelă. A fost jignit. Nu s-au știut multe despre victimă în acest proces. Despre femeie se spune că era timidă, foștii săi colegi de muncă s-au referit la ea în instanță doar ca la un „copil” sau o „fată”.

Când avea numai 14 ani, tânăra l-a cunoscut pe inculpat, care avea atunci 20 ani și s-a mutat cu el la ferma mică și pauperă a părinților săi din România. Câțiva ani mai târziu, cuplul a emigrat în Germania în speranța unei vieți mai bune.

Tânăra și-a găsit un loc de muncă temporar la o companie. Prietenul ei lucra în construcții ca schelar pentru fratele său, care locuia în Düren. La un moment dat, tânăra ar fi vrut să se despartă de inculpat.

Cum exact a decurs drama, nu a putut fi pe deplin clarificat în acest proces. Se pare că femeia avea o aventură cu un coleg, poate avusese și cu alții. De asemenea, plănuia să se întoarcă în România, la un bărbat pe care i-l găsise și i-l recomandase mătușa ei.

Se spune că tocmai acest motiv a dus la certuri repetate între acuzat și partenera sa, care s-a încheiat cu moartea tragică a tinerei.

În instanță, acuzatul a recunoscut în mare parte crima. Apărarea a pledat pentru vătămare corporală soldată cu deces. Conform opiniei experților, inculpatul nu a putut să prevadă consecințele acțiunilor sale, acesta fiind ușor handicapat mintal și copleșit de gelozie.

În final, instanța a decis și acuzatul a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru omor din culpă. Cei doi au și o fiică, în vârstă de numai un an, care locuiește momentan cu fratele inculpatului.