miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Un român din străinătate și cei doi fii ai săi au câștigat peste 3 milioane de euro exploatând muncitori

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 29 octombrie 2022 Etichete: , , , ,

Un bărbat și cei doi fii ai săi, toți de naționalitate română și rezidenți în orașul german Düren (Renania de Nord-Westfalia), au fost condamnați la închisoare de Prima Mare Cameră de procedură penală economică a Tribunalului Regional din Aachen, pentru diverse infracțiuni.

Tatăl, care avea deja antecedente penale, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare, se arată într-un comunicat de presă emis de Biroul Vamal principal din Aachen.

El a fost acuzat, printre altele, de următoarele infracțiuni: muncă nedeclarată (aveau muncitori care lucrau la negru), evaziune fiscală, trafic de persoane, fals în acte și introducerea ilegală de cetățeni străini în Germania.

Cei doi fii ai săi au fost condamnați fiecare la un an și nouă luni de închisoare pentru muncă nedeclarată și evaziune fiscală. În total, celor trei infractori le-a fost confiscată o sumă de peste 3,2 milioane de euro. Hotărârea instanței a fost definitivă.

Tatăl a fost arestat de angajații vamali germani în timpul unei operațiuni de amploare desfășurată în decembrie 2020 și a fost ținut în arest preventiv. Această operațiune a fost precedată de investigații ample efectuate de Controlul Financiar al principalului birou vamal din Aachen privind activitățile legate de munca nedeclarată.

Arestați în iunie 2021, ca urmare a aceleiași operațiuni de control la scară largă a autorităților germane, cei doi frați au fost condamnați și ei de Tribunalul din Aachen (Renania de Nord-Westfalia).