joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Român din străinătate ucis în noaptea de Halloween. Un conațional este principalul suspect

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 3 noiembrie 2022 Etichete: , , ,

Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 46 de ani, a decedat luni, 31 octombrie, după ce a suferit răni mortale în cartierul Altenessen situat în nordul orașului Essen din Germania. Un alt bărbat, în vârstă de 42 de ani, conațional cu victima, este principalul suspect și a fost arestat.

Ofițerii de la echipa Omucideri din cadrul poliției din Essen investighează o crimă petrecută în noaptea de Halloween. Târziu în seara ultimei zile din octombrie, un bărbat care prezenta pe corp grave răni înjunghiate a fost descoperit în curtea unui garaj de pe Pielstickerstrasse. Bărbatul a fost identificat ulterior, era un român fără adăpost care a fost transportat de urgență la spital, unde a murit a doua zi potrivit presei germane.

După cum a raportat joi, 3 noiembrie, purtătoarea de cuvânt a poliției din Essen, Sonja Kochem, poliția a fost anunțată luni seara, în jurul orei 23:00, după ce un medic de urgență, care fusese alertat de un martor, a constatat că bărbatul rănit sângera puternic, fiind în pericol acut de moarte și a bănuit că a fost comisă o crimă.

Inițiată instantaneu, căutarea eventualilor suspecți a fost nereușită în primă fază. Investigațiile au condus câteva ore mai târziu la suspectul comiterii crimei respective. În jurul orei 2:30 a.m., un bărbat a fost găsit lângă locul crimei și a fost arestat. La solicitarea Parchetului din Essen, bărbatul a fost adus în fața unui magistrat care l-a trimis imediat după gratii.

Ancheta a fost complicată datorită faptului că nu s-a găsit arma folosită pentru a-i provoca victimei acele răni grave, datorită cărora a sângerat până la moarte, conform medicului legist. De asemenea, la fel de neclar este și motivul crimei. Se presupune doar că între cei doi români ar fi existat o dispută care a escaladat brusc.

Potrivit declarației Sonjei Kochem, se pare că locul descoperirii bărbatului rănit nu ar fi același cu locul în care a fost înjunghiat. Pe baza probelor strânse, anchetatorii presupun că a fost atacat pe Pielstickerstrasse și s-a târât, sângerând abundent, în direcția curții garajului.

În cele din urmă, victima a fost observată de un trecător care a alertat imediat Serviciul de Salvare în jurul orei 22:35. Eventualii martori care l-au observat pe suspect pe Pielstickerstrasse, în jurul orei 22:00 din seara zilei de 31 octombrie, sunt rugați să contacteze urgent echipa Omucideri a poliției din Essen.