marți, 25 iunie 2024
Informația fără granițe


Român din străinătate, a violat o tânără în stare de ebrietate. Condamnat la aproape 7 ani de închisoare

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 25 mai 2023 Etichete: , , , ,

Cătălin-Petrișor Luca, un român în vârstă de 33 de ani, a fost condamnat la șase ani și 11 luni de închisoare la Tribunalul din orașul englez Reading (Berkshire). El a fost acuzat că a violat o tânără aflată în stare de ebrietate în dimineața zilei de 30 octombrie 2022.

Cătălin-Petrișor Luca. Sursa foto: Daily mail

După cum relatează Daily Mail, Luca a așteptat până când bărbatul cu care era tânăra a dispărut din vedere. Fata era în stare de ebrietate după ce a băut în centrul orașului Reading, la barul Popworld.

Inculpatul și-a dus victima, care abia se mai ținea pe picioare, într-o clădire abandonată unde a violat-o în primele ore ale zilei de 30 octombrie anul trecut. După consumarea violului, el a adus-o în locul de unde a luat-o.

Tribunalul din Reading a auzit în detaliu reconstituirea violului, iar o judecătoare l-a condamnat pe conaționalul nostru la aproape șapte ani de închisoare.

În timp ce pronunța verdictul, judecătoarea Kirsty Real a precizat: „Nu există nicio îndoială că ai vizat-o pentru că ai observat că, de fapt, era lipsită de apărare și incapabilă să opună rezistență. Ai profitat de toată situația”.

Rezident în Reading, Luca a negat inițial violul, dar și-a schimbat pledoaria după ce a aflat că filmările camerelor de supraveghere din zonă l-au arătat cum a dus-o pe tânără în locul retras unde a violat-o.

Procurorul Simon Foster a declarat: „Pe 29 octombrie, reclamanta a mers cu autobuzul în centrul orașului pentru a se bucura de prima ei ieșire de noapte în trei luni”.

El a dezvăluit instanței cum târziu în noapte, tânăra a părăsit clubul de noapte cu un bărbat pe care l-a întâlnit acolo și cu care și-a petrecut seara. Era într-o stare avansată de ebrietate și mai multe persoane au sărit să o ajute.

„Partenerul ei s-a oferit să o ducă înapoi acasă, dar trebuia să-și ia mașina dintr-o parcare din apropiere. Tânăra se împiedica și a trebuit să se oprească și să stea jos, rezemată de un perete”, a continuat procurorul.

În acel moment inculpatul i-ar fi abordat pe cei doi și s-ar fi oferit să o păzească pe tânără, în timp ce partenerul ei s-a dus să-și aducă mașina din parcare.

„Odată ce a plecat, Luca și-a petrecut un braț în jurul ei și a început să-i atingă zona picioarelor. În acest moment, la scurt timp după ora unu dimineața, Luca a luat-o pe reclamantă și a transportat-o ​​într-o zonă retrasă dintr-o clădire pustie”, a explicat Foster.

Odată ce violul brutal s-a consumat, inculpatul a dus-o pe tânără înapoi la peretele unde a fost lăsată inițial de partenerul ei, a așezat-o la loc și a așteptat ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

În plângerea sa depusă la poliție, victima violului a mărturisit: „De câte ori mă uit înapoi la acea noapte, mă simt dezgustată, molestată și supărată. În acel moment nu ieșisem de trei luni și voiam doar să mă distrez. Acum mă gândesc că nu mai vreau să ies niciodată”.

Alan Walker, avocatul apărării, a menționat că clientul său a găsit arestul „extrem de dificil” și s-a gândit chiar să se sinucidă.

Însă judecătoarea Kirsty Real a respins remarca avocatului și a explicat că singura circumstanță atenuantă pe care o va lua în considerare va fi pledoaria tardivă de vinovăție a inculpatului, care nu ar fi avut condamnări anterioare.

Cătălin-Petrișor Luca a fost condamnat la șase ani și 11 luni de închisoare. Dacă nu ar fi pledat vinovat, el ar fi primit în plus încă 18 luni, potrivit aceleiași judecătoare.