vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


Român din UK ajuns pe străzi după ce a rămas fără loc de muncă, ajutat de britanici să se întoarcă în România

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 4 martie 2021 Etichete: , , , ,

„La un moment dat, a început să plângă deoarece credea că nu va mai ajunge vreodată acasă și că nu va mai putea pleca de pe străzi.”

Relatarea este despre un bărbat român din Londra care, după ce a rămas fără loc de muncă și n-a mai avut posibilitatea de a-și plăti chiria, a ajuns să doarmă pe străzi. Când Anil Blaggan, cetățeanul britanic pe care l-am citat mai sus, l-a văzut dormind în frig pe stradă, acoperit numai cu o perdea de duș, n-a putut să treacă nepăsător și a încercat să stea de vorbă cu el pentru a afla cum îl poate ajuta.

„Am încercat să comunic cu domnul și tot ce am înțeles a fost că era român. Atunci am chemat o prietenă care vorbește limba fluent și mi-a spus că a rămas fără adăpost de când cu restricțiile, după ce spălătoria de mașini la care lucra a fost închisă și n-a mai putut să-și plătească chiria”, a declarat Blaggan pentru publicația My London.

Bărbatul britanic n-a mai stat deloc pe gânduri după ce a aflat povestea conaționalului nostru și i-a adus de acasă niște pături, mănuși, ciorapi, mâncare și ceva de băut pentru a-i îmbunătăți puțin situația. Apoi a făcut un apel atât la vecinii săi, prin grupurile de WhatsApp, cât și la alte persoane, prin intermediul rețelelor de socializare, pentru a mobiliza cât mai multă lume să-l ajute pe bărbatul român.

În scurt timp, Blaggan și prietenii săi au reușit să adune 600 de lire sterline „pentru a-l caza la un hotel câteva zile, pentru un test coronavirus și pentru a-i plăti drumul înapoi spre România.”

Imediat ce a primit rezultatul testului COVID, care a ieșit negativ, românul fără adăpost s-a putut întoarce în țară fără probleme, Blaggan ajutându-l să ajungă și la aeroport.

„Omul este bine acum, este sănătos și fericit în România. Îl am pe Facebook și sunt foarte fericit când îl văd acasă la el într-o stare mult mai bună”, a relatat bărbatul britanic.

„Deși limba a fost un obstacol (în a-și exprima mulțumirea – n.r.), era foarte recunoscător pentru tot ajutorul primit de la oameni. La un moment dat, a început să plângă deoarece credea că nu va mai ajunge vreodată acasă și că nu va mai putea pleca de pe străzi”, a mai adăugat Blaggan.

Bărbatul britanic se deplasează prin toată Londra pentru a le oferi de mâncarea oamenilor străzii. Foto: mylondon.news

Anil Blaggan ajută constant oamenii străzii din Londra și spune că nu-i poate înțelege pe cei care rămân indiferenți la aceste persoane.

„Cum pot oamenii să doarmă noaptea în timp ce o altă persoană stă întinsă pe pavimentul rece din fața casei lor nu reușesc să înțeleg, trebuie să ne ajutăm unii pe alții”, spune el.