joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Român dispărut în străinătate de la locul de muncă. Rudele nu mai au nicio veste despre el

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 8 februarie 2022 Etichete: , , ,

Un român originar din Dorohoi, județul Botoșani, în vârstă de 37 de ani este dat dispărut de rudele sale în Franța. Bărbatul a luat pentru ultima dată contact cu familia în decembrie 2021, iar de atunci are telefonul închis și nu mai este activ pe rețelele de socializare.

Se numește Ionuț Murariu, iar dispariția lui ne-a fost comunicată de verișoara sa care locuiește în Elveția: „A avut ultima oară contact cu noi, familia, (verișoare, mătușă) în data de 11 decembrie 2021, de atunci nu ne-a mai dat niciun semn de viață, are telefonul închis și nici pe rețele de socializare nu a mai fost online, având în vedere că el era zilnic conectat.”

Ionuț Murariu de mai bine de un an lucra în orașul Lyon, la o firmă de construcții al cărei proprietar este tot un român.

Verișoara lui Ionuț din Belgia a publicat mai multe anunțuri pe rețelele de socializare în legătură cu dispariția lui și a fost contactată de șeful bărbatului. Acesta i-ar fi zis că în cursul lunii noiembrie 2021 au avut o lucrare în orașul Guerande-Loire Atlantique și în data de 16 noiembrie Ionuț Murariu ar fi plecat din apartamentul în care stătea împreună cu doi colegi și de atunci nu mai știe nimic de el.

Cu toate acestea, verișoara lui nu crede în cele spuse de șeful lui Ionuț, ea susține că: „Din data de 16.11.2021 și până în data de 11.12.2021 el a avut contact cu noi, ne-a zis că lucrează în continuare la același șef, că nu va veni de Crăciun acasă din cauza carantinei, ci va rămâne în Lyon să își continue munca. Doar că se plângea de plata banilor, că șeful nu le dădea toți banii la timp pentru munca lor, deși avea contract de muncă și cont bancar.”

Rudele românului nostru susțin că el nu ar fi singura persoană care a lucrat pentru firma respectivă și despre care nu se mai știe nimic. „Am mai fost contactată de o persoană care a lucrat la aceeași firmă unde a lucrat Ionuț Murariu și mi-a zis că șeful nu dădea salariile, că e un șef agresiv care face presiune pe angajați și că Ionuț Murariu nu ar fi singurul angajat dispărut de la firma respectivă fără a se mai întoarce după lucrurile personale și fără a mai ști cineva ceva de el.”

Rudele bărbatului român au făcut sesizare la poliția franceză cu privire la dispariția lui și au anunțat și consulatul român de la Lyon, dar până în acest moment nu au primit niciun răspuns. „Eu am fost la poliția din Mulhouse și de acolo mi s-a spus să apelez la consulatul român din Lyon pentru a face o sesizare la poliția din Lyon și Guerande-Loire Atlantique.
Sora mea a scris un e-mail la poliția din Guerande, dar nu a primit niciun răspuns și un e-mail la consulat, dar tot fără răspuns”, ne-a transmis verișoara românului nostru.

Până când autoritățile vor considera că dispariția lui Ionuț Murariu este un fapt demn de luat în considerare, publicăm mai jos semnalmentele bărbatului și datele de contact ale persoanei cu care puteți lua legătura în caz că aveți informații despre el.

Ionuț Murariu, 37 de ani, dispărut în Franța. Cine are informații despre el sau l-a văzut în ultima perioadă este rugat să sune sau să trimită un mesaj la numărul de telefon: 0041795107208 sau să scrie un email la adresa: alexandraherghiligiu89@gmail.com.

Ionuț Murariu are următoarele semnalmente: vârsta 37 de ani, brunet, ochi albaștri, 171 cm înălțime și 70 de kg. Cine are informații despre el sau l-a văzut în ultima perioadă este rugat să sune sau să trimită un mesaj la numărul de telefon: 0041795107208 sau să scrie un email la adresa: alexandraherghiligiu89@gmail.com.