joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Român dispărut în străinătate, găsit mort după cinci luni. Cadavrul se afla în stare avansată de descompunere

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Fără categorie - luni, 15 august 2022

Ionel Irimia, românul de 36 de ani dat dispărut la sfârșitul lunii ianuarie în localitatea franceză Neuchâtel-Urtière (departamentul Doubs) din regiunea Bourgogne-Franche-Comté a fost identificat recent, după aflarea rezultatelor analizei probelor ADN prelevate cadavrului descoperit la sfârșitul lunii iunie de un culegător de ciuperci, în mijlocul pădurii situate între localitățile Rémondans-Vaivre și Dambelin din același departament, informează L’Est Republicain.

În jurul orei 9:00 din dimineața zilei de duminică, 26 iunie, un căutător de ciuperci a găsit un cadavru în mijlocul pădurii din apropierea localității Dambelin, într-o zonă sălbatică și cu o diferență mare de altitudine, cu alte cuvinte foarte abruptă. Cadavrul se afla într-o stare foarte avansată de descompunere, deoarece din trupul neînsuflețit rămăsese aproape numai scheletul.

Inițial, a fost imposibil ca acesta să fie identificat, chiar dacă tehnicienii de identificare penală trimiși la fața locului înclinau să creadă că aparține unui bărbat. Mai ales că în apropiere au fost găsite hainele victimei, o pereche de adidași și două tricouri, inclusiv unul cu mâneci lungi.

După efectuarea analizei probelor ADN prelevate de la cadavru, și datorită faptului că autopsia nu mai putea fi făcută din cauza stării avansate de descompunere, a fost confirmat rezultatul analizei care dovedea că rămășițele umane aparțineau românului dispărut la data de 30 ianuarie.

Atunci, Ionel tocmai se cazase la pensiunea Rue Grande din Neuchâtel-Urtière, amplasată la doar câțiva kilometri distanță de locul unde i-a fost găsit cadavrul, împreună cu fratele său și un prieten. Toți trei se angajaseră pe un șantier din localitatea Audincourt și urmau să înceapă lucrul chiar a doua zi după dispariția sa.

În seara respectivă a avut loc o ceartă în camera celor trei, de unde Ionel a ieșit trântind ușa în urma sa, înainte de a se pierde în noaptea rece de iarnă, fără telefon sau acte de identitate la el. Locuitorii satului încă își amintesc acele momente, deoarece conaționalul nostru bătuse la mai multe uși, evident dezorientat, crezând că se află în România.