joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Român dispărut în străinătate, Ionel nu are telefon și nici acte de identitate

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Din diaspora Fără categorie Știri - joi, 3 februarie 2022 Etichete: , , , ,

Ionel Irimia, un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 36 de ani, a fost dat dispărut luni, 31 ianuarie 2022, în localitatea franceză Neuchâtel-Urtière (25-Doubs) în Pays de Montbéliard (regiunea Bourgogne-Franche-Comté).

Românul nu cunoaște deloc limba franceză, are o înălțime de 1,65 – 1,70 metri și în momentul dispariției purta un pulover în carouri gri cu negru, pantaloni de trening gri și era încălțat cu pantofi sport bicolori, negru cu verde.

Duminică, 30 ianuarie, Ionel, fratele său și un prieten au intrat în Franța pe la punctul de trecere a frontierei Damvant, venind din Elveția. Tot duminică, cei trei s-au cazat la pensiunea Rue Grande din Neuchâtel-Urtière, cu scopul de a lucra pe un șantier din Audincourt.

În noaptea următoare, Ionel, care nu înțelege și nu vorbește nici măcar un cuvânt în limba franceză, a avut o criză și a părăsit pensiunea fără nimic asupra lui (nici telefon, nici acte de identitate).

„A suferit o criză, este total dezorientat, e convins că se află în România. Bate la ușile caselor”, au declarat jandarmii francezi care au semnalat pe rețelele de socializare ciudata dispariție a românului.

Îngrijorați, fratele și prietenul său încă așteaptă să se întoarcă. Câinele de urmărire i-a pierdut urma pe Drumul 73 care leagă Dambelin de Pont-de-Roide. Căutările terestre nu au găsit până acum nimic. Jandarmii consideră că bărbatul putea fi luat de un șofer care trecea cu mașina prin zonă. De aceea, ei fac apel la eventuali martori.

Oricine l-a întâlnit pe Ionel poate contacta Brigada de Jandarmi din Pont-de-Roide, la numărul de telefon 03 81 92 40 13. Există și o speranță, deoarece Ionel nu este la prima abatere de acest fel. În trecut, el ar mai fi dispărut în sălbăticie, pentru a fi găsit câteva zile mai târziu.