joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Român evadat dintr-o închisoare din străinătate, depistat după doi ani în România

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 5 mai 2022 Etichete: , , , , ,

Un cetățean român în vârstă de 29 de ani evadat în anul 2020 de sub ochii polițiștilor din Austria, a fost prins, miercuri, 4 mai, în localitatea Florești din județul Cluj, relatează Pro TV.

În anul 2020 bărbatul, originar din Sighetul Marmației, a fost arestat în Austria pentru furturi comise pe teritoriul Germania și urma să fie trimis în România, unde avea de ispășit și o pedeapsă de patru ani și șase luni închisoare pentru comiterea mai multor infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

În timp ce în Austria se afla în spatele gratiilor, a solicitat îngrijiri medicale și a fost transportat la spital. De acolo, a reușit să păcălească vigilențapolițiștilor și s-a furișat afară, unde îl așteptau doi complici cu o mașină. Totul s-a petrecut rapid și nimeni nu a mai reușit de atunci să îi dea de urmă timp de doi ani.

Miercuri el a fost depistat de polițiștii din Florești după ce un alt bărbat a sunat la 112 semnalând prezența evadatului în localitate. A fost dus la Penitenciarul Gherla.