miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Român găsit mort în străinătate, după 4 ani de la deces. Avea pașaportul lângă el

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Prima pagină Știri - luni, 27 noiembrie 2023 Etichete: , , , ,

Săptămâna trecută, rămășițele unui bărbat din Bacău au fost găsite într-o pădure lângă Überlingen (Bodenseekreis), Germania. Cadavrul, redus la stadiul de schelet și ascuns în vegetație, a fost descoperit întâmplător de un trecător.

Se crede că bărbatul român, care trăia de câțiva ani în Germania, a murit încă din 2019. Cadavrul său a fost găsit întins într-un cort improvizat, construit din ramuri și prelate, informează Bild citat de EVZ.

Anchetatorii au descoperit în jurul și în incinta cortului scaune de camping, un arzător cu gaz, o bicicletă și un jurnal.

În jurnalul său, bărbatul scrisese texte precum „Repetiții la pian”, „Tango în Augsburg” sau „Tur de apartamente în Ulm”, sugerând o viață normală înainte de a deveni un om al străzii.

Românul, identificat ca Isidor F., născut pe 1 mai 1970 la Bacău, și-a amplasat cortul la aproximativ 300 de metri de o parcare populară pentru drumeții, într-o zonă aproape invizibilă, înconjurată de arbori și vegetație.

Lângă scheletul bărbatului a fost găsit pașaportul său, iar în cort autoritățile au mai găsit alimente, precum  iaurt, paste, ceapă și ciocolată.

Autopsia cadavrului a fost efectuată, dar, potrivit inspectorului șef de poliție Simon Göppert din Ravensburg, rezultatele nu au clarificat identitatea sau cauza morții.

„Sunt necesare investigații suplimentare pentru aceasta”, a declarat Göppert. Până în prezent, nu există dovezi concrete că bărbatul a fost victima unei crime violente, iar moartea sa pare a fi din cauze naturale.

Poliția germană colaborează cu autoritățile internaționale pentru a stabili dacă bărbatul era considerat dispărut. De asemenea, au notificat Ambasada României și caută în jurnalul găsit informații relevante pentru anchetă.