miercuri, 21 februarie 2024
Informația fără granițe


Român împușcat de un polițist în Germania. A atacat agentul de poliție cu un topor

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Fără categorie Știri - sâmbătă, 5 noiembrie 2022 Etichete: , , ,

Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 31 de ani, a fost împușcat de un polițist german în cursul zilei de joi, 3 noiembrie 2022, după ce a fost surprins în timp ce încerca să pătrundă prin efracție într-o casă situată pe strada Kuhlmannsfeld din cartierul Borbeck, situat în orașul german Essen (Renania de Nord-Westfalia).

Potrivit presei germane, un cuplu a alertat poliția joi, în jurul orei 13:00, după ce a auzit zgomote suspecte în locuință. Un ofițer în vârstă de 37 de ani a fost primul polițist sosit la fața locului, deoarece s-a dovedit a fi mai rapid pe motocicleta sa decât colegii din mașina de patrulare.

În fața unei case de pe strada Kuhlmannsfeld, polițistul a observat un bărbat care părea că încearcă să intre în interior. Acesta ținea în mână un topor și când a văzut polițistul s-ar fi repezit spre el.

Agentul de poliție a tras către infractor mai multe focuri cu arma sa de serviciu, dar nu i-a provocat răni foarte grave. Transportat de salvatori la spital pentru îngrijiri suplimentare, s-a constatat că rănile prin împușcare nu i-au pus viața în pericol.

Din motive de neutralitate, la sediul poliției din Bochum a fost înființată o comisie formată din experți criminaliști, sub conducerea parchetului din Essen, pentru a efectua reconstituirea faptelor, precum și contextul în care folosirea armei de către polițist ar fi fost făcută prea devreme.

În plus, s-a aflat faptul că pe numele infractorului român exista deja un mandat de arestare pentru tâlhărie, care în prezent era suspendat. Investigațiile autorităților germane sunt în plină desfășurare.