sâmbătă, 20 iulie 2024
Informația fără granițe


Român, „înger păzitor” în Austria. A salvat de la înec un bărbat împins în Dunăre

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 20 septembrie 2023 Etichete: , , , , , , , ,

În noaptea de duminică spre luni, 18 septembrie, scene dramatice s-au desfășurat în centrul orașului Viena, pe malurile canalului Dunării, în apropiere de Schwedenplatz.

Un vienez în vârstă de 57 de ani, a fost împins de un individ necunoscut în apele canalului, fiind luat imediat de curenții puternici și aflându-se în pericol iminent de înec.

Bogdan Crică, un român de 37 de ani care lucrează pentru nava DDSG, a devenit eroul serii. În timp ce dormea în cabina sa de pe navă, a fost trezit de strigătele de ajutor ale bărbatului.

„Am auzit acele strigăte disperate și am știut imediat ce am de făcut”, a relatat Bogdan Crică pentru ziarul Heute.

„Mi-am luat rapid o vestă de salvare și am încercat să înțeleg de unde veneau strigătele. Nu a durat mult și am văzut o persoană în apele canalului Dunării.”

Românul a coborât rapid pe o scară fixată de zidul canalului, până aproape de apă. În momentul în care bărbatul din apă a fost purtat de curenți aproape de el, Bogdan a reușit să îl prindă și să îl tragă la mal în siguranță.

Bogdan Crică în locul unde l-a salvat pe bărbatul austriac. Sursa foto: Heute

Martorii oculari au alertat imediat poliția și echipajele de salvare, care au ajuns la fața locului pentru a acorda primul ajutor bărbatului de 57 de ani, ușor rănit în urma incidentului.

Ulterior, bărbatul a povestit poliției că se afla pe marginea trotuarului când a fost brusc împins în apă. „Când am căzut, am simțit o frică teribilă. Am crezut că voi muri”, a relatat victima, care a fost trasă de curenți până la malul opus al canalului.

Bogdan Crică a menționat că aceasta nu a fost prima dată când a salvat pe cineva din apele canalului Dunării:

„Se întâmplă cam o dată, de două ori pe lună. Ultima dată a fost acum câteva săptămâni, când unui tânăr i-a căzut telefonul în apă și a sărit după el. Canalul Dunării este periculos”, a avertizat conaționalul nostru.