joi, 13 iunie 2024
Informația fără granițe


Român întors recent din străinătate, acuzat că și-a ucis partenera în urma unor certuri aprinse

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din România Știri - sâmbătă, 2 septembrie 2023 Etichete: , , ,

O femeie de 51 de ani, din Cluj-Napoca, a fost găsită moartă în propria locuință, cu urme de violență pe corp, după ce a avut o ceartă cu partenerul ei, un bărbat de 74 de ani, întors recent din străinătate.

Autoritățile au fost alertate chiar de individ, care a sunat la numărul de urgență 112, conform celor relatate de Știrile Pro TV. Ulterior, el a fost arestat, recunoscând că a lovit-o pe femeie.

Victima era divorțată și avea o relație cu bărbatul mai în vârstă, care se întorsese recent în țară după o perioadă petrecută în Franța.

Potrivit declarațiilor făcute de inculpat, între el și femeia de 51 de ani ar fi izbucnit o ceartă în urma căreia bărbatul a agresat-o fizic.

Iulian Timșa, purtător de cuvânt al IPJ Cluj, a confirmat că femeia prezenta „urme de agresiune”.

Vecinii au fost surprinși de prezența numeroasă a poliției în zonă. „A fost. Vreo 5 mașini. Tot au mers și au venit”, a declarat o vecină, adăugând că nu îi cunoaște pe cei doi, dar știe că locuiau acolo de ceva timp.

Surse apropiate anchetei au dezvăluit că bărbatul a recunoscut în timpul audierilor că i-a dat femeii câteva palme, în urma cărora aceasta a început să sângereze.

Cu toate acestea, el a susținut că femeia murit după ce s-a dus la culcare, iar când a încercat s-o trezească aceasta era deja decedată.

Dan Antonescu, expert criminolog, consideră că astfel de incidente tragice pot apărea pe fondul furiei în exces sau al consumului de alcool.

„Am opinia că violențele în acest cuplu nu erau ceva frecvent. Sunt nenumărate situațiile, și medicii legiști pot confirma acest lucru, în care o sângerare nazală combinată cu dormitul cu fața în sus duc spre un astfel de final nefericit”, a explicat Antonescu.

Bărbatul a fost arestat și este acuzat de lovituri cauzatoare de moarte. Cazul a stârnit îngrijorare și a readus în atenție problema violenței domestice, subliniind necesitatea unor măsuri preventive și de intervenție rapidă pentru protejarea victimelor.