marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


Român întors din străinătate cu 205.000 de euro în valiză. La aeroport i-au fost confiscați toți banii

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora În evidență Prima pagină Știri - sâmbătă, 2 martie 2024 Etichete: , , , , ,

Polițiștii de frontieră de la Aeroportul Internațional Henri Coandă din București, în colaborare cu lucrătorii vamali, au interceptat o încercare de introducere ilegală în țară a sumei de 205.000 euro, informează Poliția Română de Frontieră.

Incidentul a avut loc în data de 1 martie 2024, când un bărbat în vârstă de 42 de ani, cetățean român, venind din Castellon, Spania, a fost supus unui control amănunțit al bagajelor la punctul de trecere a frontierei.

În timpul verificărilor, în bagajul de cală al acestuia au fost descoperite trei pungi pline cu bancnote de 500, 200 și 100 de euro, totalizând impresionanta sumă de 205.000 euro.

Peste 200.000 euro descoperiți în bagajul de cală al unei bărbat, la Aeroportul Internațional Henri Coandă. Foto: Poliția de Frontieră

În fața autorităților, bărbatul nu a reușit să ofere o explicație plauzibilă sau să justifice proveniența sumei de bani, stârnind suspiciuni cu privire la posibila implicare în activități infracționale.

Drept urmare, suma de bani a fost confiscată temporar de către autorități, în așteptarea continuării investigațiilor și a luării măsurilor legale corespunzătoare.

Peste 200.000 euro descoperiți în bagajul de cală al unei bărbat, la Aeroportul Internațional Henri Coandă. Foto: Poliția de Frontieră

Această operațiune subliniază vigilenta continuă a forțelor de ordine în prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere, precum și importanța controalelor amănunțite la punctele de intrare în țară.

DISTRIBUIE