marți, 25 iunie 2024
Informația fără granițe


Român lovit de tren în Germania. Bărbatul mergea seara pe calea ferată

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 29 septembrie 2023 Etichete: , , , ,

Un bărbat român a fost accidentat grav de un tren în timp ce se deplasa pe jos pe calea ferată în seara zilei de joi, 28 septembrie 2023, în localitatea germană Bruchsal din landul Baden-Württember.

Poliția germană atenționează cu privire la riscurile asumate de cei care se aventurează în astfel de zone, scrie publicația locală Die Neue Welle.

Era circa ora 20:45 când mecanicul trenului SWEG, care circula pe ruta Bruchsal – Heidelsheim, a observat persoana aflată pe șine și a acționat imediat sistemul de frânare rapidă.

Cu toate acestea, în ciuda măsurilor rapide luate, accidentul nu a putut fi evitat, iar conaționalul nostru a fost grav rănit. Conform primelor informații făcute publice, acesta intenționa să meargă pe jos pe șine către gara Heidelsheim.

Victima a fost tratată la fața locului de un medic de urgență și apoi transportată la spital. Din fericire, viața sa nu este în pericol și nicio altă persoană nu a fost rănită.

Traficul feroviar a fost întrerupt în ambele direcții între orele 20:50 și 22:39. Ulterior, a fost inițiată o investigație privind intervenția periculoasă în traficul feroviar.

În contextul acestui incident, Poliția Federală din Germania atrage atenția asupra pericolelor la care se expun persoanele care pătrund neautorizat pe calea ferată. Una dintre multele amenințări potențiale este riscul de a fi lovit de trenuri în mișcare, rezultând răniri grave sau chiar deces.