joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Român mort în Germania într-un accident cumplit. O fetiță de 5 ani a rămas fără tată

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - duminică, 7 noiembrie 2021 Etichete: , , , , , , ,

O tragedie de nedescris s-a abătut asupra unei familii de români din Germania, tatăl, șofer de TIR, și-a pierdut viața pe 21 octombrie într-un accident teribil. A lăsat în urma sa o soție profund îndurerată și o fiică de 5 ani care au nevoie de ajutor, scrie cotidianul regional german Hessische / Niedersächsische Allgemeine citat de Libertatea.

Accidentul, în care bărbatul român a murit carbonizat în cabina camionului, s-a petrecut la două zile după ce fetița a împlinit 5 ani. Mama ei i-a spus: „Tata a plecat într-o călătorie lungă la îngeri”.

Se numea Emilian Dan Toma și avea 40 de ani. Accidentul a avut loc seara, la capătul unui ambuteiaj în trafic pe A7, în apropiere de Fulda. Emil a văzut prea târziu blocajul cauzat de un accident minor petrecut mai devreme și a intrat cu camionul lui într-o semiremorcă. Din motive neelucidate, camionul românului a luat foc. Alți trei șoferi au fost răniți.

Împreună cu soția sa, Cerasela, și cu fetița, Andreea Ioana, au plecat din România în urmă cu trei ani și s-au stabilit la Kassel. Emil, înainte de a emigra în Germania, lucrase în România ca șofer pe autobuze și camioane.

„Îi plăcea să conducă”, a povestit soția lui, Cerasela, care recunoaște în schimb că mereu au avut discuții dacă n-ar fi mai bine ca el să-și găsească un loc de muncă mai sigur. Dar Emil a mers mai departe, pasionat să conducă camioane: „A avut o presimțire că va muri la volan”, a mai spus soția lui.

Cerasela lucrează în Germania ca menajeră, nu câștigă prea bine și acum se vede nevoită să facă față singură cheltuielilor de zi cu zi, pentru ea și fetița ei. Cele două primesc sprijin de la preotul Ioan Ovidiu, de la Biserica Ortodoxă Română din Kassel, care a fost interpret în seara când a aflat de moartea soțului ei.

Preotul român știe că nu întotdeauna românilor le este ușor în Germania: „Pentru mulți nemți, toți românii sunt romi. Suntem hărțuiți.” Cerasela Toma, pe de altă parte, nu a suferit încă nicio discriminare în Kassel. Ea a spus: „Nu sunt o persoană care cere ceva de la alții. Sper să rămân sănătoasă și să mă pot întoarce curând la muncă. Trebuie să fiu mamă și tată acum”.