joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Român mort în Spania în urma unui tragic accident de muncă. Florin lucra într-un parc de distracții

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 9 mai 2022 Etichete: , , , , , ,

Florin B., un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 42 de ani, a decedat luni, 9 mai 2022, datorită rănilor suferite în seara zilei de duminică, 8 mai, la ora 19:45, după ce a căzut de la o înălțime de patru metri într-un parc de distracții situat pe esplanada centrului comercial Nuevo Centro din orașul spaniol Valencia (comunitatea autonomă Valenciană).

Românul a urcat pe o platformă pentru a asista niște fete care coborau cu tiroliana, operațiune pe care o desfășura de ani de zile în acest parc de distracții, deși nu absolvise nici un curs ca instructor, conform surselor consultate de cotidianul Levante.

Florin, care era angajat de mai mulți ani la compania ce deținea parcul, a avut ghinionul să se lovească după cădere cu capul de o bordură, și-a pierdut pe loc cunoștința și a intrat în stop cardiorespirator.

Paznicii centrului comercial au intervenit imediat și i-au efectuat manevre de resuscitare, inclusiv cu un defibrilator, până la sosirea personalului sanitar SAMU (Serviciile de Asistență Medicală de Urgență).

Potrivit surselor CICU (Centrul de Informare și Coordonare în caz de Urgență), echipa medicală a ambulanței venită la fața locului a continuat cu o resuscitare cardiopulmonară avansată și alte tehnici de stabilizare, până când a reușit să recupereze semnele vitale ale românului.

După ce a fost recuperat din stop cardiac, Florin a fost transferat cu răni grave la cap la Spitalul La Fe din Valencia, într-o ambulanță de susținere avansată a vieții. Cu toate acestea, starea lui era critică și în noaptea de duminică spre luni medicii au informat familia despre moartea sa cerebrală.

În dimineața zilei de luni, 9 mai, decesul său a fost confirmat, iar Tribunalul din Valencia a deschis o procedură juridică privind acest accident mortal, pentru a elucida eventualele responsabilități ale terților.

Românul lucra de șapte ani la compania care deținea parcul de distracții, unde a început ca spălător de vase la taberele de copii. De asemenea, a mai lucrat ca instructor și supraveghetor al unor astfel de parcuri itinerante, pe care această companie le-a înființat în alte centre comerciale și zone de agrement.

Poliția spaniolă investighează împrejurările în care s-a produs acest accident de muncă în piața situată între bulevardul Menendez Pidal și Pio XII din Valencia. Din câte se pare, victima nu purta cască, iar hamul pe care îl purta nu era legat de cablul de salvare, așa cum prevede reglementările pentru prevenirea acestor accidente.