sâmbătă, 13 iulie 2024
Informația fără granițe


Român mort în străinătate în timp ce mergea spre locul de muncă. Șoferul vinovat a fugit de la locul accidentului

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - duminică, 4 septembrie 2022 Etichete: , , , , , , , , ,

Mihai Cristian Roșu, un tânăr de naționalitate română în vârstă de 25 de ani, a decedat în dimineața zilei de sâmbătă, 3 septembrie, în urma unui accident rutier care s-a produs pe bulevardul RIK din Aglantzia, suburbia capitalei cipriote Nicosia.

Bicicleta pe care românul o conducea pe bulevard a fost lovită în plin de o mașină, al cărei șofer a fugit inițial de la locul faptei și apoi a fost arestat. Românul a fost dus la Spitalul General Nicosia, unde a fost declarat decedat, potrivit KNEWS.

Tragedia s-a petrecut în jurul orei 5 a.m. când Mihai pedala ca în fiecare dimineață către locul său de muncă, o piață locală de fructe din Aglantzia. El a fost izbit din spate de o mașină care a părăsit locul accidentului și a demarat într-o direcție necunoscută.

Sărmanul nostru conațional a fost lăsat să moară la locul accidentului, pe bulevardul RIK, lângă sediul Poliției Rutiere. Polițiștii au declarat ulterior că șoferul unui vehicul de culoare neagră a fost dat în urmărire, deoarece se credea că a fost implicat în accident.

„Ieri după-amiază, șoferul vehiculului, care a fugit de la fața locului, a fost depistat în traficul din Nicosia și ulterior a fost reținut pe baza unui mandat de arestare”, a anunțat poliția în cursu zilei de duminică, 4 septembrie.

Printre acuzațiile posibile ce i se aduc șoferului mașinii negre se numără și fuga de la locul accidentului, dar comunicatul poliției nu a menționat acuzațiile specifice și nici nu a precizat dacă tânărul reținut va apărea în instanță pentru o audiere.

Polițiștii au fost convinși că au arestat persoana vinovată, după ce suspectul acuzat ar fi făcut o declarație voluntară prin care a recunoscut că el este șoferul care l-a accidentat pe Mihai, potrivit KNEWS.

Poliția Rutieră din Nicosia investighează circumstanțele accidentului, descris de presa locală drept o „coliziune violentă”, în timp ce rapoarte suplimentare spun că anchetatorii au stabilit că victima nu purta cască de protecție.

Pagina de Facebook a lui Mihai a fost inundată de numeroase mesaje și postări de la prietenii săi, șocați și furioși, mulți dintre ei subliniind faptul că dacă șoferul ar fi oprit pentru a-i acorda primul ajutor, probabil că accidentul nu ar fi fost fatal.