joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Român mort printre străini după 23 de zile de chin pe patul de spital. A fost bătut cu brutalitate de un bărbat

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 24 august 2022 Etichete: , ,

Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 45 de ani, a decedat luni, 22 august 2022, la spitalul Juan Ramon Jimenez din orașul spaniol Huelva (comunitatea autonomă Andaluzia), unde fusese internat din data de 30 iulie, după ce a fost lovit brutal de un alt bărbat, pe terasa unui bar din El Portil, în Punta Umbria (Huelva).

23 de zile s-a zbătut conaționalul nostru între viață și moarte, conform unei persoane apropiate familiei sale, care a declarat că acesta se afla în stare de comă indusă încă din ziua în care a fost bătut. Din păcate, el nu a reușit să depășească gravitatea rănilor suferite și a murit în seara zilei de luni, potrivit presei spaniole.

Agresorul a fost identificat și arestat chiar a doua zi după evenimente, mai exact pe 31 iulie, „în calitate de presupus autor al unei infracțiuni de vătămare gravă”, întrucât se presupune că ar fi fost persoana care ar fi dat „o serie de lovituri victimei”, așa cum au confirmat sursele Gărzii Civile.

Atacul a avut loc din motive încă necunoscute și a început pe terasa barului unui hotel din El Portil. Cearta care a provocat incidentul a fost înregistrată de o cameră de securitate a respectivului stabiliment, deși atacul brutal a avut loc ulterior, în stradă, în afara spațiului monitorizat video.

Românul decedat avea domiciliul de mai bine de un deceniu în Cartaya (Huelva) unde era binecunoscut după ce lucrase ca ospătar și chiar ca manager, în diferite baruri, restaurante și cafenele din această localitate de coastă.

În momentul producerii faptei, victima locuia temporar în El Portil, unde lucra sezonier de câteva veri într-un cunoscut bar de pe plajă, motiv pentru care era cunoscut și apreciat în zona respectivă atât de vizitatori, cât și de alți oameni de afaceri și lucrători din sectorul hotelier, dintre care unii i-au deplâns moartea în dimineața zilei de marți, 23 august.

Surse din cadrul Gărzii Civile, care investighează cazul, au indicat faptul că dacă decesul s-ar dovedi o consecință a agresiunii, deținutul în calitate de presupus autor al acesteia s-ar putea confrunta cu o infracțiune de omor.

Momentan el este arestat pentru vătămare corporală gravă și va trebui să aștepte încheierea anchetei, pentru a afla ce acuzații i se vor aduce. În acest context, Delegația de Sănătate din Huelva a confirmat decesul românului, dar nu au fost făcute publice alte informații în acest sens.