miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Un român mort și alți patru conaționali răniți după ce o școală s-a prăbușit în Belgia

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora În evidență Știri - sâmbătă, 19 iunie 2021 Etichete: , , , , , ,

ACTUALIZARE ORA 19:00:

Potrivit unui mesaj publicat pe Twitter de pompierii din Anvers în urmă cu 45 de minute, alte două persoane au fost scoase de sub dărâmături fără viață.

Bart De Wever, edilul orașului Anvers, a declarat pentru RTBF că „probabil bilanțul este de 5 morți și 10 persoane grav rănite.

Nu s-a făcut publică încă identitatea victimelor, știm doar că unul dintre muncitorii răniți este român, iar patru dintre cei răniți sunt, de asemenea, români.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Tragedia s-a petrecut în jurul orei 14:45 de vineri, 19 iunie 2021, în districtul Nieuw Zuid din orașul belgian Anvers unde o școală aflată în fază de construcție s-a prăbușit.

Cel puțin două persoane și-au pierdut viața, una dintre ele fiind un cetățean român, relatează publicația locală dnnet.be.

Clădirea prăbușită la Anvers, Belgia. Foto: Belga

Alte nouă persoane au suferit răni de gravitate diferită, printre acestea numărându-se, de asemenea, și câțiva cetățeni români.

„Bilanțul este, momentan, de doi morți: un portughez și un român care lucrau pe șantier. Alte nouă persoane au fost rănite: patru români, doi ucraineni, un portughez și doi bărbați a căror naționalitate este încă necunoscută salvatorilor”, scrie ziarul belgian.

Inițial, pompierii din Anvers au anunțat că o a treia persoană a decedat, dar autoritățile au constatat apoi că unul dintre muncitorii considerați morți sub dărâmături se afla, de fapt, internat în spital împreună cu ceilalți muncitori răniți.

Echipele de salvare sapă în continuare printre dărâmături pentru a salva alte cinci persoane, se relatează pe pagina Twitter a pompierilor.

Știre în curs de actualizare…