fbpx
sâmbătă, 13 aprilie 2024
Informația fără granițe


Român oprit la aeroport. A fugit din carantină pentru a nu-și pierde locul de muncă în străinătate

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - sâmbătă, 24 octombrie 2020 Etichete: , , , , , , , , ,

Un cetățean român în vârstă de 46 de ani, întors în țară de peste hotare, a părăsit domiciliul din municipiul Slobozia, județul Ialomița, unde era în carantină, în urma măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Sars-cov-2. Bărbatul a declarat telefonic polițiștilor care au venit în control că este în drum spre aeroport, deoarece riscă să-și piardă locul de muncă din străinătate. Persoana a fost dată în consemn la frontieră pentru a fi oprită la aeroport înainte de îmbarcare.

Poliţiştii din Slobozia au mers în control acasă la bărbatul care trebuia să efectueze perioada de carantină obligatorie, dar nu l-au găsit la adresa declarată de către acesta, relatează Adevărul. Agenții l-au contactat telefonic și, cu sinceritate, bărbatul le-a spus că este în drum spre aeroport fiind îngrijorat că își va pierde locul de muncă din străinătate. Acesta a fost imediat dat în consemn la frontieră,  fiind luată împotriva lui măsura sancţionării contravenţionale pentru nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor de izolare la domiciliu, prevăzute de Legea 55/2020.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență din țara noastră a actualizat marți, 13 octombrie, lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Persoanele care vin în România din aceste state sau zone sunt obligate să stea în carantină timp de 14 zile.

Lista a intrat în vigoare de la data de 15 octombrie și cuprinde următoarele țări: Andora, Israel, Muntenegru, Cehia, Polinezia Franceză, Guam, Argentina, Belgia, Bahrain, Olanda, Bahamas, Aruba, Gibraltar, Spania, Costa Rica, Franța, Republica Moldova, Marea Britanie, Islanda, Puerto Rico, Bonaire Saint Eustatius and Saba, Armenia, Liban, Capul Verde, Panama, Slovacia, Statele Unite ale Americii, Columbia, Kuweit, Brazilia, Malta, Oman.

DISTRIBUIE