joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Român plecat la muncă în străinătate, dispărut fără urmă

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Evenimente În evidență Informații utile Prima pagină Știri - vineri, 4 august 2023 Etichete: , , , ,

Un tânăr de 24 de ani, originar din municipiul Botoșani, care plecase la muncă în Belgia, este căutat intens de autorități după ce a fost declarat dispărut de către familie, informează Știri Botoșani.

Petru Alexandru Neacșu a plecat la muncă în orașul Charberoi din Belgia, împreună cu alți muncitori, iar familia lui a semnalat că nu mai are nicio informație despre el de câteva zile, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.

Conform declarațiilor oficiale, tânărul a dat ultima dată semne de viață pe data de 30 iulie 2023, când și-a contactat mama, asigurând-o că a ajuns cu bine la destinație.

În ziua următoare, colegii de cameră ai lui Neacșu au constatat că acesta a dispărut, la fel și bagajul și documentele sale.

„În data de 30 iulie 2023 și-a contactat mama, spunându-i că este bine și a ajuns la destinație. Ulterior, la data de 31 iulie 2023, colegii de cameră au constatat lipsa tânărului, precum și a bagajului și documentelor”, a precizat IPJ Botoșani.

Petru Alexandru Neacșu are o înălțime de 1,70 metri, greutatea în jur de 70-75 kilograme, părul blond și ochi albaștri. Nu sunt cunoscute alte semne particulare sau tipul vestimentației pe care o purta în momentul dispariției.

Petru Alexandru Neacșu. Sursa foto: Știri Botoșani

Autoritățile fac un apel la populație pentru orice informație care poate contribui la găsirea tânărului. Cei care pot oferi detalii sunt rugați să contacteze poliția prin apel la numărul unic de urgență 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție.