joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Un român plecat la muncă în străinătate a fost dat dispărut. Emil ar fi suferit un accident ușor în ziua dispariției

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 3 septembrie 2022 Etichete: , , , ,

Emil Olaru, în vârstă de 47 de ani, de naționalitate română, este dispărut din ziua de 22 august, când a plecat de la ferma din Lavaur unde urma să lucreze la cules de mere. Bărbatul a plecat pe bicicletă, în jurul orei 10:00 și de atunci nimeni nu mai știe nimic de el. Autoritățile române și franceze au semnalat dispariția sa și au pus la dispoziție contacte telefonice unde toți cei care au informații pot suna.

În ciuda cercetărilor operaționale efectuate de jandarmeria din Lavaur, Ambres și Giroussens, cu sprijinul unui câine Saint-Hubert, special dresat pentru acțiuni de căutare, bărbatul este încă de negăsit. Nici autoritățile române nu au vreo veste despre el.

Potrivit primelor cercetări efectuate de jandarmii francezi, Emil Olaru ar fi avut un accident pe șoseaua D631 din Giroussens, în jurul orei 10:30 din ziua dispariției sale. Conaționalul nostru s-ar fi ales doar cu câteva zgârieturi și nu a avut nevoie de îngrijirile medicale ale serviciilor de urgență, relatează publicația franceză La Depeche.

Emil Olaru a dispărut la câteva ore după ce a ajuns la Lavaur, o localitate din sudul Franței unde ar fi trebuit să lucreze într-o fermă agricolă, la cules mere. Membrii familiei sale nu cunosc unde s-ar afla în prezent și s-au adresat Poliției Române, semnalând dispariția sa.

În ziua dispariției bărbatul român purta pantaloni scurți maro, o cămașă albastră cu mâneci scurte și șlapi. Alte semnalmente: înălțime de 1,70 m, greutate de 85 de kg, păr șaten, ochi verzi.

Jandarmeria Tarn invită pe oricine are informații despre această persoană să sune la numărul de urgență al Poliției (17) sau să contacteze jandarmeria Lavaur la telefon: 0033 05.63.58.93.20.