miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Român plecat la muncă în străinătate găsit mort după ce a fost dat dispărut. Mihai era tatăl a 9 copii

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 22 iunie 2021 Etichete: , , , , , ,

Plecase la muncă în Germania, ca muncitor necalificat, cu speranța că le va putea oferi o viață mai bună copiilor săi, dar acum se va întoarce pe pământul natal într-un sicriu, iar suferința familiei sale a devenit nemărginită.

Szocsi Mihai era originar din comuna Micula, județul Satu Mare, și era tatăl a 9 copii, relatează publicația locală ObiectivSM.

Ajuns în orașul Kiel din nordul Germaniei (landul Schleswig-Holstein), bărbatul a început munca în construcții, dar în a doua zi după sosire a decis să facă o plimbare prin oraș.

Potrivit sursei citate, conaționalul nostru a fost dat dispărut de colegii săi la data de 5 iunie 2021, când aceștia din urmă au observat că nu s-a mai întors acasă de la plimbare.

Colegii spun că, la finalul programului de muncă, Mihai s-a arătat interesat să viziteze orașul și atunci a fost văzut ultima dată de cei apropiați.

Familia spera că s-a rătăcit doar și că alți conaționali din Germania îl vor vedea și îl vor ajuta să se întoarcă acasă, motiv pentru care au făcut un apel pe rețelele de socializare în acest sens.

Din nefericire, soția și cei 9 copii ai lui Mihai au primit cea mai tragică veste la care se puteau aștepta după ce autoritățile germane l-au găsit fără viață în urmă cu câteva zile.

Apropiații conaționalului nostru susțin că moartea sa nu a fost una accidentală, dar acesta este un aspect pe care doar anchetatorii germani îl vor putea clarifica.

Între timp, familia a organizat deja repatrierea trupului neînsuflețit al lui Mihai și se pregătește de înmormântare.