sâmbătă, 20 iulie 2024
Informația fără granițe


Român plecat la muncă în străinătate, nevoit să se întoarcă în țară ca să-și înmormânteze soția

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 18 septembrie 2023 Etichete: , , , , , , , ,

Mariana, o femeie de 48 de ani, originară din comuna Mirșid dar stabilită în Zalău, județul Sălaj, a și-a pierdut viața în mod fulgerător. Fără să se știe bolnavă de ceva anume, femeia a căzut brusc din picioare. Dusă la spital de urgență, a murit a doua zi.

Soțul Marianei este plecat la muncă în străinătate. El a fost nevoit să se întoarcă acasă pentru a-și înmormânta soția.

Conform informațiilor furnizate de Sportul Sălăjean, în timp ce se afla la casa părintească din Mirșid, Mariana a avut un rău inexplicabil. Cu eforturi supraomenești, a reușit să iasă din casă și a strigat către muncitorii care lucrau în gospodărie să sune la 112.

Femeia a fost transportată în stare gravă la secția UPU SMURD din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău, unde, în ciuda eforturilor medicale susținute, a fost declarată decesul în cursul zilei următoare.

Din sursa citată, aflăm că Mariana se mutase de ani buni în municipiul Zalău și era căsătorită, dar nu avea copii.

Atât soțul cât și părinții ei erau plecați de acasă în momentul când i s-a făcut rău: soțul la muncă în străinătate, iar părinții la o vacanță de relaxare la băi.

Mariana se afla în comuna natală pentru a supraveghea lucrările de reabilitare care se efectuau la casa părintească.

Cu toate că femeia nu suferea de vreo boală cunoscută, se presupune că tragica ei dispariție a fost cauzată de un infarct intestinal (mezenteric).

Ischemia intestinală, denumită și infarct mezenteric, descrie o varietate de afecțiuni care apar atunci când fluxul de sânge către intestine este diminuat. Ischemia poate fi cauzată de blocarea completă sau parțială a unui vas de sânge și poate afecta intestinul subțire, intestinul gros sau ambele.

Infarctul mezenteric este o afecțiune gravă care poate provoca durere și poate îngreuna funcționarea corectă a intestinelor. În cazuri severe, oprirea circulației către intestine poate deteriora țesutul intestinal și poate duce la chiar la moarte.