joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Român reținut la intrare în Germania, avea un mandat de arestare pe numele său

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 22 martie 2022 Etichete: , , ,

Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut în timpul controalelor efectuate în timpul weekend-ului (19/20 martie 2022) pe autostrada A93 (Bavaria) de către poliția federală germană, în dreptul localității Kiefersfelden (districtul Rosenheim). Oamenii legii au descoperit că pe numele acestuia exista un mandat de arestare.

Poliţiştii au verificat ocupanţii unui autoturism înmatriculat în Italia, la punctul de control de pe autostrada Inntal (Austria). Pasagerul român s-a putut identifica în mod corespunzător, însă polițiștii au descoperit un mandat de arestare pe numele său, atunci când au verificat computerul poliției federale.

Tribunalul din Hanovra (Saxonia Inferioară) îl condamnase în trecut pe tânărul român la o amendă de 1.800 de euro pentru furt și pagube materiale. Cu toate acestea, el nu plătise încă suma respectivă, atunci când se afla încă pe teritoriul Germaniei. În mod alternativ, instanța prevedea o pedeapsă de 120 de zile de închisoare pentru neplată.

Românul a plătit imediat suma cerută de Poliția Federală din Rosenheim, ceea ce l-a salvat de executarea pedepsei privative de libertate. Ulterior i s-a permis să-și continue călătoria.